​Osala upotti KooKoon neljän maalin illallaan

9.1.2019

Kärpät nappasi vuoden 2019 ensimmäisen voittonsa KooKoon kustannuksella. Illan ykkössankari oli neljä maalia mättänyt Oskar Osala.

Kärpät sai otteluun hyvän alun, kun Oskar Osala avasi maalihanansa ylivoimaosumalla reilun neljän minuutin pelin jälkeen. KooKoo pelotteli oululaisyleisöä muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta videotarkastuksen jälkeen kävi ilmi, että kiekko oli pelattu maaliin sääntöjenvastaisesti, Jussi Rynnäksen räpylän alta. Erä jatkui tasaisena, kunnes Ville Leskinen hassutti kouvolalaisia 2-0 osumallaan. Parikymmentä sekuntia myöhemmin KooKoon Samu Perhonen sai säikähtää toden teolla, kun KooKoo-vahti sai luistimesta osuman kasvoihinsa maalinedustahässäkässä. Päätyovista tikattavaksi poistunut Perhonen ei palannut otteluun, mutta selvisi pelottavasta tilanteesta vain pienellä haavalla.

Toisen erän alussa Kärpiltä hylättiin 3-1 osuma potkumaalina, mutta kolmekymmentä sekuntia myöhemmin maali syntyi sääntöjen sallimissa rajoissa. Oskar Osala iski illan toisen maalinsa Nicklas Lasun ja Radek Koblizekin tarjoilusta. Hattutemppu täydentyi 28 minuutissa ja 18 sekunnissa rangaistuslaukausosumalla.

Kärpät pelasi vahvan kolmannen erän, ja Jussi Rynnäs nappasi maalillaan tarvittavat torjunnat. Oskar Osala löi viimeisen naulan KooKoon arkkuun ajassa 55:35 illan neljännellä osumallaan. Loppulukemat kirjattiin Kärpille maalein 5-1.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Vaasassa, ja lauantaina edessä on kotiottelu Rauman Lukkoa vastaan. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!