Sport niukkaan voittoon loppuunmyydyllä kotiareenallaan

11.1.2019
Sport niukkaan voittoon loppuunmyydyllä kotiareenallaan

Ville Leskinen iski Kärppien illan ainoan maalin. (Kuva: Jussi Määttä)

Sport kaatoi Kärpät loppuunmyydyssä kotiareenassaan. Kärppien pelit jatkuvat huomenna Oulussa.

Ottelun avauserässä ei turhia jarruteltu. Kumpikin joukkue pelasi aktiivisesti, ja molemmissa päissä kaukaloa nähtiin pari laadukasta maalipaikkaa. Kärppien parhaista maalipaikoista vastasivat Otto Karvinen, kertaalleen maalivahdin kanssa nokikkain päässyt Michal Kristof, sekä uransa 100. liigaottelua pelannut Sami Anttila.

Oletteko koskaan kuulleet sanontaa: "Jos et itse tee, niin kaveri tekee."?

Sport onnistui oman paikkansa hyödyntämään avauserän lopussa, kun Olavi Vauhkonen antoi esimerkin erinomaisesta rannelaukauksestaan. Vauhkonen siirsi Sportin 1-0 johtoon ajassa 16:07.

Toisen erän Kärpät pääsi aloittamaan ylivoimalla, eikä ottelun tasoitusmaalia tarvinnu kauaa odotella. Ville Leskinen ampui ranteella viivasta Kärpät tasoihin, Jani Hakanpään tehdessä maalin edustalla erinomaista maskia. Erä ehti vanhentua ainoastaan 20 sekuntia. Kauaa peli ei tasoissa kuitenkaan pysynyt. Illan avausmaalin tehnyt Olavi Vauhkonen kilautti läpiajosta tolppaa, ja kärppäkasvatti Antti Kalapudas oli paikalla keräämässä roiskeet. Kalapudas sutaisi kiekon varmasti rystyltä tyhjään maaliin.

Kolmannessa erässä Kärpät haki tasoitusmaalia vimmatusti, ja varsinkin erän loppupuoliskolla maalipaikkoja syntyi jokunen. Pomput eivät kuitenkaan tänään olleet Kärppien puolella, sillä hyvän maskinkin takaa lähteneet laukaukset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen joko Sport-puolustukseen, tai erinomaisen ottelun pelanneeseen Mika Järviseen, joka pysäytti ottelussa lopulta 32 kiekkoa. Sport piti pisteet kotonaan maalein 2-1.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun Rauman Lukko vierailee Oulussa. Liput huomiselle kätevimmin Ticketmasterista!