Viikonloppu käynnistyy Sportin vieraana - "Ei mikään tyypillinen virkamiesilta"

11.1.2019
Viikonloppu käynnistyy Sportin vieraana - "Ei mikään tyypillinen virkamiesilta"

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät avaa tänään kahden ottelun viikonloppunsa Vaasassa, Sportin vieraana. Ottelu käynnistyy Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30.

Kahden tappion jälkeen voittojen tielle palannut Kärpät pyrkii tänään jatkamaan positiivista trendiä Vaasassa. Keskiviikkoinen KooKoo-ottelu oli päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan askel oikeaan suuntaan.

- Pelihän on aina suhteessa vastustajaan. KooKoon alun momentumin jälkeen me oltiin tehokkaita, ja KooKoon vaikea tilanne kulminoitui tietyllä tapaa siihen. Välillä pelit kulkevat, välillä ne eivät kulje, mutta me pyrimme aina parantamaan edellisestä ottelusta.

Päävalmentaja Manner on useaan otteeseen ilmaissut haastatteluissa rakkauttaan kotikaupunkiaan kohtaan, eikä Vaasassa esiintymisen hohto ole ehtinyt vielä haihtua mihinkään.

- Aina se on spesiaalia. Ympärillä on paljon ystäviä, ja huippu-urheilussa kilpailuvietti on kaikilla tapissa. Tästä illasta tulee todella erityinen, sillä kotijoukkue on erinomaisessa vireessä ja halli on tulossa täyteen. Hyvä ystäväni Ari-Pekka Pajuluoma on tehnyt Vaasassa upeaa työtä.

Vaasan Sähkö Areena on parhaimmillaan erittäin tunnelmallinen ja äänekäs areena jääkiekko-ottelulle. Siitä pitävät huolen intohimoiset Sport-kannattajat.

- Tämä ei ole vain yksi peli muiden joukossa. Harvoin Liigassa on tällaisia lähtökohtia peliin. Halli tulee olemaan täynnä ja meteli kova. Pelaajilla on aivan loistava mahdollisuus nauttia pelistä, sillä tämä ei tule olemaan mikään tyypillinen virkamiesilta.

Keskiviikon pelissä neljän maalinsa myötä vahvasti esillä ollut Oskar Osala on Mannerin tapaan Sportin kasvatteja. Osala teki debyyttinsä Sportin edustusjoukkueessa kaudella 2003 – 2004, Sportin tuolloin pelatessa Mestistä. Tämäniltainen ottelu on Osalalle ensimmäinen liigaottelu Vaasan maaperällä.

- Koko joukkue pyrkii auttamaan häntä, sillä hänellä on varmasti ristiriitaiset tunteet tästä illasta. Mielessä voi olla, mitä ihmiset hänestä ajattelevat, kun hän valitsi Kärpät Sportin sijasta. Toivottavasti Osku pystyy nauttimaan tästä illasta koko sydämensä kyllyydestä. Kaikki vaasalaiset kiekkoihmiset kuitenkin pohjimmiltaan arvostavat ja kunnioittavat häntä, sillä hän on vaasalaisen kiekkoilun suurlähettiläs numero yksi, Manner kertoi aamujäiden jälkeen.

Kärpät saa tänään puolustukseensa takaisin Lasse Kukkosen, joka on kärsinyt Liigan kurinpitodelegaation langettaman yhden ottelun pelikiellon. Täten pakisto on nyt yhden askeleen päässä normaalista muodostaan. Kapteeni Atte Ohtamaan on määrä tehdä paluu pelaavaan kokoonpanoon huomenna Oulussa. Pikakommennuksen Oulussa käynyt Joona Huttula on matkannut takaisin RoKin vahvuuteen. Huttula saa päävalmentaja Mannerilta puhtaat paperit esityksistään.

- Niillä aina pelataan ketkä ovat pelikunnossa. Sen takia on tärkeää, että meidän miehet pitävät itseään kunnossa esimerkiksi Mestiksen puolella, kuten Huttula. Hän pelasi jokaisessa pelissä erinomaisesti, ja häneen voi jo nyt luottaa liigapeleissä. Ei koskaan tarvinnut murehtia kun hänet heitti kentälle.

Tänään Kärppien kokoonpanon ainoat muutokset ovat Lasse Kukkosen paluu pakistoon, sekä Veini Vehviläisen nimeäminen aloittavaksi maalivahdiksi. Kärppien kokoonpanot löydät tästä!

Sport – Kärpät käyntiin Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30!