Kärpät voittoon tehokkaan avauserän turvin - Vehviläinen piti nollat

12.1.2019

Kärpät kaatoi Lukon kolmella avauserän maalillaan ja Veini Vehviläisen nollapelillä.

Jos Kärppien maalinteko oli tukkoista eilisessä Sport-pelissä, tämän illan avauserässä sellaisesta ei ollut tietoakaan. Kärpät käytti tylysti maalipaikkansa, Lukon ollessa hienoisesti erän pelillinen kapellimestari. Illan avausmaalista vastasi Jyri Junnila, joka pääsi Jari Sailion erinomaisen syötön seurauksena ohittamaan Oskari Setäsen napakalla rannelaukauksella. Kärppien toisen maalin pommitti kokoonpanoon useamman viikon tauon jälkeen palannut Atte Ohtamaa, ja 3-0 osuman iski Jasper Lindsten. Kolmas maali sai Lukon valmennusjohdon reagoimaan, ja Lukko-vahti Setäsen korvasi Lassi Lehtinen.

Vierailijat eivät pystyneet hyödyntämään erän alun paikkojaan, tai lähes minuutin mittaista kahden miehen ylivoimaansa, joten toinen maalisarakkeista näytti avauserän jälkeen nollaa. Veini Vehviläinen pelasi erinomaisen erän pysäyttäen yksitoista laukausta.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, mutta vauhtia pelistä ei puuttunut. Päästä toiseen virrannut peli ei juurikaan pelikatkoja kaivannut. Kärpät loi erässä hienokseltaan enemmän maalipaikkoja, mutta laukaukset joko viuhuivat ohi maalin, tai pysähtyivät erinomaisesti torjuneen Lassi Lehtisen varusteisiin. Kumpikaan maalivahti ei joutunut erityisemmin hikoilemaan erässä, sillä torjuntoja kirjattiin Vehviläiselle viisi ja Lehtiselle kuusi kappaletta.

Kolmas erä tarjosi enemmän toisesta erästä tuttua tasaista vääntöä. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa lähteä kääntämään peliä suuntaan tai toiseen, mutta joukkueidensa ehdottomia ykköstähtiä olivat maalivahdit. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen oli totutun rauhallinen, eivätkä edes ohjaukset tai maskin takaa lähteneet laukauksen päässet yllättämään miestä. Summerin soidessa Vehviläinen oli pysäyttänyt 23 laukausta kauden viidenteen nollapeliinsä.

Kärpillä on viikonlopun jälkeen edessään kahden ottelun viikko. Torstaina vastassa on Ilves Tampereella, ja lauantaina Porin Ässät saapuu vieraaksi Oulun retro-lauantaihin! Kärpät pelaa lauantain ottelussa ensimmäisen erän 70-luvulta tutuilla punaisilla pelipaidoilla. Lue lisää retro-lauantaista tästä!