Lukko vierailee Oulussa – Kupari, Heponiemi, Ohtamaa palaavat

12.1.2019

Kärppien viikonlopputuplan jälkimmäinen osa käydään tänään Oulussa. Lukko ja Kärpät iskevät tänään yhteen kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Kärpät joutui palaamaan eiliseltä saalistusmatkalta ilman palkintoa, kun Vaasan Sport taisteli 2-1 voiton loppuunmyydyssä kotihallissaan. Menneiden murehtimiselle ei kuitenkaan huippu-urheilussa ole aikaa, varsinkaan nyt, kun Kärppien pelit jatkuvat jo tänään kotikaukalossa. Kokoonpanoon muutaman viikon tauon jälkeen palaava kapteeni Atte Ohtamaa tiedostaa joukkueen tämänhetkisen tuloskunnon haasteet, mutta esittää ongelmaan yksinkertaisen ratkaisun.

- Nyt on ollut vähän haastavia aikoja, mutta yhteispeliä pyritään parantamaan koko ajan.

Viimeksi joulukuussa pelannut Ohtamaa myöntää, että pelien seuraaminen katsomosta käsin on ajoittain ollut haastavaa, mutta pienestä huilitauosta on löytynyt myös ne positiiviset puolet.

- Kyllä sen heti huomaa ensimmäisestä pelistä lähtien jonka joutui sivussa olemaan. Kelloa katselin koko päivän, että mitä sitä nyt olisi tekemässä, jos olisi pelipäivä ja pääsisi itse pelaamaan. Pitkiä päiviä nämä ovat olleet, mutta nyt on mukana kun pääsee taas valmistautumaan ja joukkueen mukaan.

- Täytyy ajatella positiivisesti. Varmaankin olen saanut tehdä sellais ia treenejäkin tuossa, mitä ei normaalissa peliruuhkassa pysty tekemään.

Ketjuja uusiksi

Kärpät saa Ohtamaan lisäksi tänään mukaan kokoonpanoonsa nuorten maailmanmestarikaksikon, Aleksi Heponiemen ja Rasmus Kuparin. Nuorukaisten paluu yhdistettynä haastavampiin peleihin on saanut valmennusjohdon sekoittamaan ketjukoostumuksia. Kärpät pelaa tänään seuraavilla ketjuilla:

Mika Pyörälä – Nicklas Lasu – Ville Leskinen
Aleksi Heponiemi – Rasmus Kupari – Radek Koblizek
Jasper Lindsten – Michal Kristof – Sami Anttila
Jari Sailio – Tino Metsävainio – Jyri Junnila

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka
Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää
Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä
Aleksi Mäkelä

Veini Vehviläinen
(Jussi Rynnäs)

Kärpät – Lukko tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!