Kärpille kolmas perättäinen voitto

19.1.2019

Kärpät piti pisteet kotonaan maalein 4-3 Rasmus Kuparin viime minuuttien osumalla. Voitto oli Kärpille kolmas perättäinen.

Avauserä oli pelillisesti Kärppien hienoista hallintaa, ja punaisiin retroasuihin pukeutunut kotijoukkue vastasikin suurimmasta osasta maalipaikoista. Ottelu pysyi kuitenkin maalittomana erän viimeiselle vitoselle saakka, kunnes Atte Ohtamaa avasi illan maalinteon. Oulun Energia Areenan kaiuttimista raikasi maalilauluna illan teeman mukaisesti Jamppa Tuomisen Kärpät on rautaa. Ässien maalilla Andreas Bernard sai pysäyttää kymmenen kiekkoa, kun Jussi Rynnäs selvisi erästä viidellä torjunnalla.

Toisessa erässä maalisarakkeet alkoivat jo pikku hiljaa lähestyä retro-lukemia, kun kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kahdesti. Ässien Tuomas Huhtanen tasoitti ottelun heti erän alussa, mutta erän puolivälin tienoilla Kärpät iski salamana kaksi osumaa. Ensin Nicklas Lasu viimeisteli nopeasta vastahyökkäyksestä 2-1 maalin, ja reilu puoli minuuttia myöhemmin Jani Hakanpää onnistui maalinteossa jo toisessa perättäisessä ottelussa. Kaksi nopeaa maalia saivat Ässien valmennusjohdon reagoimaan, ja tolppien välissä Bernardin korvasi Henri Kiviaho. Ässien erän toisen maalin iski Jere Seppälä ajassa 34:22.

Kolmannen erän ratkaisu

Kolmannessa erässä pelin käsikirjoitusta kirjoitettiin vielä uusiksi, kun Ässät nousi tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Tasoitusmaalista vastasi Mikael Saha. Kärpät onnistui kuitenkin nappaamaan johtoasemansa takaisin reilut kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä. Voittomaaliksi jääneen osuman iski Rasmus Kupari ylivoimalla. Kolme pistettä jäivät Ouluun maalein 4-3. Kärppien tehokkaimmat pelaajat olivat tänään Rasmus Kupari (1+1) Nicklas Lasu (1+1) ja Atte Ohtamaa (1+1). Jussi Rynnäs torjui ottelussa 14 laukausta.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina Hämeenlinnassa, ja lauantaina sama taistelupari kohtaa Oulussa kello 17:00 alkavassa ottelussa.