Retro-lauantai Raksilassa - "Hienoa, että kunnioitetaan perinteitä"

19.1.2019

Kärpät saa tänään vieraakseen Porin Ässät. Retro-lauantai käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 17:00!

Kärpät on iskenyt kahdessa edellisessä ottelussaan avauserään kolme maalia. Toinen ja kolmas erä ovat olleet Kärppien osalta maalittomia, mutta ottelun tehokas alku on riittänyt kummallakin kerralla kolmeen pisteeseen. Lasse Kukkosen mukaan asiaa on painotettu Kärppien kopissa.

- Ollaan me siitä puhuttu. Meillä oli tuossa vähän vaisumpi jakso, jossa varsinkin avauserissä annoimme aika paljon aloitteita vastustajalle. Ollaan nyt pyritty siihen, että saataisiin se oma liike käyttöön ja oltaisiin aloitteellisempia. Totta kai se on ideaalitilanne, että saadaan hyvä startti.

Kevätkaudella Kärppien pelitahti on hieman keventynyt ankaran syksyn jälkeen. Kuluvalla viikolla Kärppien pelit alkoivat vasta torstaina, ja tämäniltainen on viikon toinen ottelu. Ensi viikolla pelataan vasta perjantaina. Kukkosen mukaan ylimääräinen aika on käytetty harjoitteluun.

- Ollaan pystytty treenaamaan ja tekemään vähän erilaisia juttuja. Tämä on ihan hyvä rytmi välillä. Nämä vähän vaihtelevat kauden aikana, ja kaikki tietävät, että kohta mennään taas vähän enemmän.

Illan vastustajan tilanne kuluvan kauden osalta on haastava. Sarjajumbon riveistä on poistunut kärkipään pelaajia, ja pudotuspeliviiva on päässyt karkaamaan kauas. Kukkonen tiedostaa vastustajan tilanteen, ja uskoo, että joukkue on täynnä motivoituneita, näytönhaluisia, nuoria pelaajia.

- Varmasti tulee vastaan todella yritteliäs joukkue täynnä nuoria pelaajia, jotka pelaavat tulevaisuudestaan. He haluavat näyttää, että ovat liigatason pelaajia. Samalla ne, jotka ovat jo Liigaa jonkun verran pelanneet saavat isompaa roolia. Kaikki tietävät, että silloin kun pelataan omasta tulevaisuudesta, niin silloin löytyy varmasti iso sydän.

Pyörälä sentteriksi, Lindsten maailmanmestarien rinnalle

Kärppien kokoonpanossa nähdään pientä viilausta. Ykkösketju pysyy ennallaan, mutta Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen vasempaan laitaan asettuu tänään Jasper Lindsten, ja nelosketjun keskeltä löytyy Mika Pyörälä. Kolmoseen paluun tekee Oskar Osala. Kärppien maalilla pelaa tänään Porin Ässien kasvatti Jussi Rynnäs. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät pukeutuu tänään avauserässä 70-luvun Kärppien punaiseen peliasuun. Retro-lauantailla kunnioitetaan Suomen jääkiekkoliiton 90. juhlavuotta. Jääkiekkoliitto täyttää 90 vuotta huomenna, 20. tammikuuta.

Kärpät – Ässät käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!