Back-to-back käyntiin Hämeenlinnassa

25.1.2019
Back-to-back käyntiin Hämeenlinnassa

Kuluva Liiga-viikko on nähnyt jo kolme pelipäivää, mutta Kärpät on odottanut vuoroaan aina perjantaihin saakka. Tänään Kärppien ja HPK:n välinen back-to-back käynnistyy Hämeenlinnassa kello 18:30.

Kalenterivuoden alussa yskähdellyt Kärppien kone on alkanut taas vähitellen rullaamaan tasaisen tehokkaasti, sillä joukkue otti kolmannen perättäisen voittonsa viime viikon lauantaina. Sarjajumbo Ässät oli pistää Kärpät tiukille lauantai-illan kamppailussa, mutta lopulta Rasmus Kupari iski voittomaaliksi jääneen 4-3 osuman vain reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Kärppien viime aikojen kevyempi pelitahti on antanut joukkueelle mahdollisuuden monipuolisempaan harjoitteluun ja paljon kaivattuun vapaa-aikaan. Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan tällainen jakso tekee hyvää joukkueen jaksamisen kannalta pitkällä kaudella.

- Joukkue on ehtinyt viettää enemmän aikaa kotona ja kerätä tankit täyteen energiaa sekä henkisesti että fyysisesti. Me ollaan harjoiteltu ihan samalla tavalla kuin aina, mutta ollaan pystytty tekemään ehkä vähän pidempikestoisia harjoituksia. Pelikalenteri ei muuta mitään olennaisesti, vaan me pyrimme toimimaan arvojemme mukaisesti joka ikinen päivä kun hallille tulemme.

Kärppiä isännöi tänään niin ikään kolme viimeisintä otteluaan voittanut HPK. Illan kotijoukkue löytyy sarjataulukon sijalta viisi, eikä kärkikolmikkoonkaan ole matkaa kuin viisi pistettä. Joukkueen ykkösnimi edellisessä kolmessa ottelussa on kesken kauden LeKin riveistä HPK:n paitaan siirtynyt Niclas Lucenius, joka on kolmeen otteluun nakuttanut mukavat 4+2=6 tehopistettä. Tulivoima ei HPK:lla kuitenkaan rajoitu siihen, sillä Liigan pistepörssin ykkösnimi Teemu Turunen on päässyt myös pisteille jokaisessa noista otteluista. Koko kauden saldona Turusella on pisteet 18+26=44.

- HPK on erittäin työteliäs, monipuolisesti pelaava, aggressiivisesti puolustava joukkue. Heistä paistaa läpi sellainen ammattimainen ote ja erittäin laadukas valmennus. Tämän lisäksi joukkue on vielä täynnä taitavia pelaajia. Se tekee HPK:sta vaarallisen vastustajan, Manner pohti illan vastustajasta.

Turusen takana pistepörssin kakkossijalla vaanii Kärppien Ville Leskinen, joka 42 pelaamassaan ottelussa on iskenyt pisteet 19+21=40. Leskinen jakaa Liigan maalipörssin ykkössijan Iikka Kangasniemen, Malte Strömwallin ja Niko Ojanmäen kanssa.

HPK on yksi niistä joukkueista jonka Kärpät kohtaa kauden aikana peräti kuusi kertaa. Puolet tämän kauden keskinäisistä on käyty ennen tätä iltaa ja voitot ovat Kärpille 2-1. HPK otti tähän asti ainoan voittonsa Hämeenlinnasta joulukuun alussa. Sitä ennen Kärpät oli parempi maalein 4-0 ja 1-4.

Kärppien kokoonpanoissa kakkos- ja nelosketjut pyörähtävät uusiin muotoihin viime lauantailta. Mika Pyörälä hyppää tutulle paikalle Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalle, ja nelosketjussa hyökkäävät Jari Sailio, Tino Metsävainio ja Jasper Lindsten. Seitsemäntenä puolustajana pelaa Taneli Ronkainen, ja maalilla aloittaa Veini Vehviläinen.

HPK – Kärpät käyntiin Ritari Areenalla kello 18:30!