Kärpiltä tehokas vierailu Hämeenlinnaan - Osala ja Pyörälä iskivät kahdesti mieheen

25.1.2019
Kärpiltä tehokas vierailu Hämeenlinnaan - Osala ja Pyörälä iskivät kahdesti mieheen

Oskar Osala iski tänään kaksi maalia. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät nappasi viikonlopun back-to-backin ensimmäisen osan nimiinsä komealla 1-5 voitolla. Pyörälä ja Osala osuivat kahdesti, Vehviläinen torjui 33 laukausta.

Ottelun avauserän hahmo oli Kärppien Veini Vehviläinen, joka totutun rauhalliseen tapaansa pysäytti kiekkoa kiekon perään. Kärpät selvitti Vehviläisen johdolla myös illan ensimmäisen alivoimansa, Teemu Kivihalmeen istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Kummallakin joukkueella oli erinomaisia paikkoja maalintekoon avauserässä, mutta ainoastaan Kärpät onnistui. Illan ensimmäisestä tilastomerkinnästä vastannut Teemu Kivihalme tarjoili paikan Oskar Osalalle, joka tälläsi suoraan syötöstä Kärpät 0-1 johtoon. Erän päättyessä Vehviläinen oli pysäyttänyt 12 kiekkoa, kun virkaveli toisessa päässä selvisi kolmella torjunnalla.

Ottelun toisen erän avauspuolisko oli enimmäkseen tasaista vääntämistä. Erinomaisesti pelanneen kotijoukkueen puurtaminen palkittiin ajassa 31:53, kun Petteri Nikkilä pääsi pommittamaan sydämensä kyllyydestä. Kova maanuoliainen muutti suuntaa Tino Metsävainiosta ja päätyi maalin ylikulmaan. Kärpät otti johtonsa kuitenkin takaisin reilut neljä minuuttia ennen erän päätöstä, kun Mika Pyörälä päätti viiden ottelun pisteettömän putkensa viimeistelemällä 1-2 johtomaalin Shaun Heshkan ja Aleksi Heponiemen esityöstä. Toisessä erässä Veini Vehviläinen nokitti avauserän torjuntamääräänsä yhdellä. Kahden erän jälkeen torjuntoja oli kasassa 25 kappaletta.

Kolmannen erän alussa HPK:n kultakypärä Teemu Turusen virhe oli kohtalokas, kun hyökkääjän virheetä auenneen namupaikan käytti hyväksi Oskar Osala. Hyökkääjä viimeisteli terävällä rannelaukauksella HPK-vahti Karjalaisen räpyläpuolelle. HPK haki vimmatusti kavennusosumaa koko päätöserän ajan, mutta Veini Vehviläinen venyi jälleen kerran upeisiin torjuntoihin. Viime silaukset ottelulle antoivat Ville Leskinen ja illan toisen osumansa iskenyt Mika Pyörälä. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 1-5.

Illan ottelussa Kärppien kaikkien aikojen pelattujen liigapelien ykkössijalle noussut Lasse Kukkonen oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen tänään. HPK tarjosi puolustajan mukaan tasaisen vastuksen, mutta tehokkuus ratkaisi voittajan tällä kertaa.

- Peli oli todella tasainen. Kumpikin pelasi erinomaista, aktiivista lätkää. Me maltettiin puolustaa silloin kun piti puolustaa, ja oltiin todella tehokkaita sitten kun maalipaikkoja saatiin, Kukkonen tuumasi ottelun jälkeen.

Veini Vehviläisen erinomaiset otteet eivät jääneet Kukkoselta huomioimatta. Miehen mukaan luotto maalivahtiin helpottaa koko viisikon työskentelyä.

- Todella paljon se rauhoittaa kun veskari pelaa noin hyvin. Se tuo kenttäpelaajille itseluottamusta, kun tietää, ettei tarvitse kun huolehtia kakkoskiekot pois.

Nousu seuran pelattujen liigapelien listan kärkeen tuntui Kukkosen mukaan hienolta, mutta itse peliin jännitys ei välittynyt.

- Aika samalta tuntui kuin 584 kertaa ennekin, mutta totta kai se on kunnia-asia. Hienoa, että olen saanut olla näin pitkään näin upeassa organisaatiossa, ja että saan edelleen nauttia tästä pikkupojan unelmasta. Olen kiitollinen koko sille yhteisölle joka tämän on mahdollistanut, Kukkonen avasi tuntemuksiaan.

Kärpät ja HPK kohtaavat uudestaan heti huomenna, kun back-to-back kruunataan Oulun Energia Areenalla kello 17:00 alkaen! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!