Kärpät jahtaa sadan pisteen rajaa kotonaan

26.1.2019

Kärpät ja HPK iskevät yhteen tänään Oulussa, alle vuorokausi eilisen kohtaamisen päättymisestä. Ottelu on joukkueille kauden viides ja toiseksi viimeinen keskinäinen. Kärpillä on mahdollisuus puhkaista sadan pisteen raja Liigan runkosarjassa ensimmäisenä joukkueena kaudella 2018 - 2019.

HPK isännöi Kärppiä eilen erinomaisessa jääkiekko-ottelussa, jossa maalipaikkojen tehokkaampi hyödyntäminen ratkaisi lopulta sarjapisteet Kärpille. Joukkueen tukipilarina seisoi jälleen kerran Veini Vehviläinen, joka pysäytti ottelussa 33 laukausta. Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkolan mukaan koko kauden kantanut erinomainen maalivahtipeli auttaa myös valmentajia heidän työssään.

- Jos vastustaja on huippu, niin se antaa ehkä vähän pelillisesti anteeksi, kun veskari seisoo päällään ja ottaa kaiken kiinni. Se on aina iso tuki, jos vaikka peli ei kuljekaan illasta toiseen. Välillä veskari vaan voittaa niitä pelejä.

Vehviläisen lisäksi onnistujia löytyi eilen muualtakin. Mika Pyörälä ja Oskar Osala iskivät kaksi maalia mieheen, ratkaisten pelin Kärppien eduksi. Osala iski jo kauden 11. ja 12. maalinsa, ja Pyörälän kaksi maallia nostivat miehen enää pisteen päähän Kärppien kaikkien aikojen pistemiesten listalla liigatasolla. Edellä ovat enää Kari Jalonen (338) ja Jari Viuhkola (385).

Yhdellä saralla ennätyksiä kirjoitettiin eilen uusiksi, kun Lasse Kukkonen nousi Kärpissä pelatuissa liigapeleissä listan kärkeen ohi Ilkka Mikkolan. Lauri Mikkolan mukaan Kukkosen johtajuus ja kokemus on arvokas työkalu joukkueelle.

- Se näkyy kaikessa hänen tekemisessään ja olemuksessa. Muiden pelaajien arvostus häntä kohtaan näkyy koko ajan. Hän omaa niin hyvän pelinäkemyksen, että välittömästi erän jälkeen pystyy antamaan palautetta joukkueelle, ennen kuin koutsit ovat edes käyneet kopissa. Sieltä tulee koko ajan oikeita asioita. Hänellä on sellainen todella nopea tietokone tuolla päässä, kun hän pystyy pelaamaan ja samaan aikaan havainnoimaan sitä peliä.

Kokoonpanoon pientä viilausta

Valmennus on tehnyt pieniä muutoksia pelaavaan kokoonpanoon eiliseltä. Kolmosketjun laidalta Sami Anttilan paikan ottaa Jyri Junnila, ja nelosketju laitetaan tänään tuttuun muotoon; Jari Sailio, Miska Humaloja ja Otto Karvinen muodostavat Kärppien haalariosaston. Puolustuksesta sivuun jää Mikko Niemelä, joten Lasse Kukkosen parina tänään puolustaa Aleksi Mäkelä. Seitsemännen puolustajan paikalla jatkaa Taneli Ronkainen. Aloittava maalivahti pysyy ennallaan, kun Veini Vehviläinen saa toisen perättäisen starttinsa.

Kärpät – HPK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00!