Sisuuntunut HPK ryösti pisteet Oulusta

26.1.2019

HPK ryösti voiton Oulun Energia Areenalta jäähyrikkaasta pelistä. Kärppien ainoan maalin iski Jani Hakanpää.

Ottelun avauserän kantava teema oli rangaistukset. Erässä nähtiin peräti viisi ylivoimaa, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt omaa pakkopeliään hyödyntämään. Osasyynä tähän oli luonnolisestikin erinomaisesti pelanneet maalivahdit. Kärppien Veini Vehviläinen pysäytti erässä kuusi laukausta, Antti Karjalainen kahdeksan.

Toisessa erässä jäähyily jatkui, mutta tällä kertaa se tuotti tulosta. Kotiyleisön harmiksi onnistunut osapuoli oli HPK, kun Jere Innala avasi illan maalinteon Atte Ohtamaan kärsiessä kaksiminuuttista kampituksesta. Erän loppupuoliskolla syntynyt maali takasi HPK:lle johtoaseman päätöserään lähdettäessä.

Tasainen vääntö jatkui päätöserässä, ja pian erän puolivälin jälkeen oli Kärppien vuoro osua ylivoimalla. Maalineduspelaajaksi ylivoimatilanteissa profiloitunut Jani Hakanpää operoi kaksimetrisen pakin silkkisillä käsillä HPK-maalin edustalla, ja löi oman reboundinsa sisään ajassa 53:23. Eilisestä tappiosta sisuuntunut HPK löi kuitenkin maalin jälkeen isomman vaihteen silmään, ja Kärppien verkko heilahti vielä kahteen otteeseen ennen ottelun päätöstä. Voittomaalista vastasi Valtteri Puustinen, ja loppulukemat 1-3 viimeisteli Eetu Tuulola.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona joukkue kohtaa Pelicansin Lahdessa, ja lauantaina Vaasan Sport vierailee Oulussa.