Tervetuloa kotiin, Jussi Jokinen!

27.1.2019
Tervetuloa kotiin, Jussi Jokinen!

Jussi Jokinen edusti Kärppiä viimeksi NHL:n työsulun ajan kaudella 2012 - 2013.

Oulun Kärpät ja Jussi Jokinen ovat solmineet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen. Jokinen saapui Ouluun tänään ja hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen heti huomenna maanantaina.

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho painotti, että Jokinen tulee tuomaan joukkueeseen pitkän linjan NHL-ammattilaisena merkittävän pelillisen panoksen, mutta myös esimerkkiä joukkueen nuorille pelaajille.

- Upeaa, että tuon tason pelaaja palaa Kärppiin. Jussi on näyttänyt oman tasonsa pelaajana jo yli viidentoista vuoden ajan, ja hän on merkittävä vahvistus tähän joukkueeseen. Pelillisen antinsa lisäksi Jussi on myös erittäin tunnettu ja pidetty persoona täällä.

Loppukauden kattava sopimus syntyi nopealla aikataululla. Sopimustekniset asiat saatiin sovittua pian vuodenvaihteen jälkeen.

- Pian Sveitsin reissun jälkeen tuli sellainen fiilis, että haluan ehdottomasti tulla Kärppiin. Sovimme asioista tammikuun alussa, mutta NHL-optio oli auki vielä viime viikon loppuun asti, Jokinen itse kommentoi sopimuksen syntyä.

Jokinen on luonnollisesti innoissaan paluusta seuraan, jossa mies juhli kahta Suomen mestaruutta ennen pitkän NHL-uran käynnistymistä. Työsulkukaudelta 2012 – 2013 Jokisella on pelkästään hyviä muistoja, vaikka kausi ei kokonaisuutena ollut Kärpiltä menestyksekäs.

- Totta kai upea fiilis palata Ouluun. Kävin täällä työsulkukaudella pienen pätkän, ja se oli hienoa aikaa itselle. Itselläni on alla tosi erilainen vuosi, sillä olen pelannut kaudella vasta 11 peliä ja kohta on jo helmikuu. Jääkiekkoilija haluaa pelata, olla yhdessä joukkueen kanssa, voittaa, kokea vastoinkäymisiä, kaikkea sitä mitä joukkueen arkeen kuuluu. Niitä tunteita on ollut ikävä, ja on hienoa päästä aloittamaan hommat Kärpissä.

Jokinen on pitänyt itseään fyysisesti hyvässä kunnossa ja niin pelivalmiina kuin mahdollista. Hän tiedostaa pelaamattomuuden aiheuttaman takamatkan, mutta uskoo olevansa kevään pelien koittaessa parhaimmillaan.

- Muut ovat pelanneet harjoitusottelut mukaan lukien 50-60 peliä ja itsellä niitä on vain 11. Se tulee varmasti olemaan isoin haaste. Olen harjoitellut niin hyvin kuin pystyn, mutta pelikunto kehittyy ainoastaan pelaamalla. Kärsivällisyys on nyt tärkeintä. Minun täytyy olla kärsivällinen itseni kanssa, sillä asiat eivät välttämättä lähde heti rullaamaan niin kuin haluaisin. Pelien ja treenien kautta yhteinen sävel löytyy, ja uskon, että pudostupelien koittaessa tulen olemaan huippukunnossa.

Kalajoen JHT:n kasvatti Jussi Jokinen edusti Kärppiä C-junioreista aina edustusjoukkueeseen asti, ja mestaruuskauden 2004 – 2005 päätteeksi Jokinen siirtyi NHL:ään, Dallas Starsin riveihin. Pitkän NHL-uran tehnyt hyökkääjä edusti Kärppiä 21 ottelun ajan työsulkukaudella 2012 – 2013 tehopistein 7+14=21.

Jokinen on pelannut urallaan NHL:n runkosarjassa 951 ottelua tehopistein 191+372=563. Hän on kaikkien aikojen 9. tehokkain suomalainen NHL-pelaaja. Kärpissä Jokinen on pelannut yhteensä 237 runkosarjaottelua tehopistein 69+90=159.

Kuluvalla kaudella Jokinen pelasi seitsemän ottelua Sveitsin NLB:ssä, EHC Klotenin paidassa. Seitsemään otteluun syntyivät tehopisteet 2+10=12.

Jokisen on määrä tehdä paluunsa Kärppiin 2.2. Oulussa pelattavassa Kärpät – Sport -ottelussa. Liput Jusan paluuotteluun Ticketmasterista!