Kärpät Pelicansin vieraana - "Pelillinen haaste on todella kova"

30.1.2019
Kärpät Pelicansin vieraana - "Pelillinen haaste on todella kova"

Kuva: Jussi Määttä

Kärppiä isännöi tänään yksi Liigan kuumimmista joukkueista. Pelicansin ja Kärppien välinen taisto käynnistyy kello 18:30.

Kärpille jäi viime viikonlopun back-to-backista käteen voitto ja tappio. Perjantaina HPK kaatui Hämeenlinnassa maalein 1-5, mutta lauantaina HPK haki vastavuoroisesti pisteet Oulusta maalein 1-3. Tätä ennen alla oli neljän voiton putki.

Tämän illan taistelupari on kohdannut tällä kaudella kahdesti ja kummallakin kerralla vääntö on ollut tasaista. Lokakuussa kotijoukkue Kärpät nappasi niukan 1-0 voiton, ja joulukuun alussa Kärpät haki pisteet Lahdesta maalein 2-3. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Pelicans on ollut ehkä hieman niskan päällä kuluvan kauden keskinäisissä, vaikka tulos onkin ollut Kärppien puolella.

- Pelicans on ollut erittäin hyvä kummassakin ottelussa. Ehkä vähän samanlainen fiilis kuin Ilvestä vastaan tällä kaudella; ei välttämättä olla ansaittu voittoa, mutta ollaan oltu onnekkaita, tehokkaita ja maalivahtipeli on ollut erinomaista. Pelillinen haaste on todella kova. Oltiin viimeksi Lahdessa aivan pulassa, mutta löydettiin lopulta riittävät tehot.

Tällä hetkellä Pelicans löytyy Liigan kuntopuntarin kolmen parhaan joukosta 5, 10, 15 ja 20 ottelun otannalla. Lahtelaiset ovat viimeisessä 13 pelissään menettäneet ainoastaan neljä sarjapistettä, ja Pelicansin voittoputki oli noissa otteluissa pisimmillään kuuden ottelun mittainen. Hyvä vire on liidättänyt joukkueen Liigan sarjataulukossa jo sijalle 4. Joukkueen tehokkaimpina ovat kuluvalla kaudella häärineet tsekkihyökkääjä Hynek Zohorna (14+22=36), Kärpissäkin urallaan pelannut Jesse Saarinen (8+26=34), sekä helmikuun alun EHT-turnaukseen valittu puolustaja Oliwer Kaski (12+21=33). IFK:sta Pelicansiin täksi kaudeksi siirtynyt nuori puolustaja on ottanut kuluvalla kaudella aimo harppauksia kohti Liigan kiekollisten puolustajien eliittiä.

- Hänellä on loistava laukaus, erittäin hyvät hyökkäyspelitaidot ja hän on aivan erinomainen ylivoimapelaaja. Hän oli todella hyvä IFK:ssa viime vuonna, mutta nyt hän on hypännyt uudelle tasolle Lahdessa. Ei ole vaikea ennustaa, että tie vie kohti isompia areenoita. Hyvä osoitus siitä on valinta maajoukkueeseen.

Kokoonpano

Kärppien kokoonpanossa nähdään pientä hienosäätöä. Radek Koblizek ja Sami Anttila vaihtavat paikkoja 1. ja 3. ketjuissa, ja nelosketjun tänään muodostavat Jasper Lindsten, Miska Humaloja ja Otto Karvinen. Puolustuksesta sivussa on Mikko Niemelä, joten Lasse Kukkosen parina puolustaa tänäänkin Aleksi Mäkelä. Seitsemännen puolustajan paikkaa miehittää Taneli Ronkainen, ja maalissa aloittaa Veini Vehviläinen. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Pelicans – Kärpät käyntiin Isku Areenalla kello 18:30!