Kärpille 100 pistettä täyteen runkosarjassa

30.1.2019
Kärpille 100 pistettä täyteen runkosarjassa

Radek Koblizek päätti kuuden ottelun maalittoman putkensa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Kärpät haki pisteet Lahdesta vakuuttavalla suorituksella. Voiton myötä Kärpät ylitti runkosarjassa 100. pisteeen rajapyykin.

Isku Areenan avauserä tarjosi katsojille melkoisen näytöksen, mutta lahtelaisten harmiksi kotijoukkue oli enemmän ottavana kuin antavana osapuolena. Pelicansin ilta käynnistyi toiveikkaasti, kun Taavi Vartiainen avasi illan maalinteon vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Kylmää vettä oli kuitenkin pian luvassa Kärppien kolmen nopean maalin myötä. Verkkoa heiluttivat Radek Koblizek, sekä nuorten maailmanmestarit Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi. Pelicans nousi vielä maalin päähän onnekkaalla ylivoimaosumalla, mutta Kärppien kahden maalin johdon nappasi takaisin Oskar Osala vain 30 sekuntia ennen erän päätöstä. Ensimmäiselle tauolle lähdettin Kärppien 2-4 johdossa.

Toisessa erässä pelin tempo ei laskenut, vaikka maalimäärä niin tekikin. Pelicansin ylivoimalla alkaneessa erässä kumpikin joukkue onnistui luomaan mukavan nipun maalipaikkoja. Kotijoukkue onnistui kertaalleen survomaan kiekon ohi Veini Vehviläisen, mutta vieressä tilannetta tutkaillut tuomari levitti nopeasti kätensä, Pelicans-hyökkääjän oltua maalivahdin alueella ennen maalin syntyä. Kärpät värkkäsi kiekon erässä kertaalleen Pelicans-maaliin, sääntöjen sallimissa rajoissa, kun Ville Leskinen pääsi rokottamaan puolustuksen räikeästä virheestä. Toinen tauko käynnistyi Kärppien 2-5 johtoasemassa.

Kärpät pelasi kolmannen erän ryhdikästä kiekkoa johtoasemaansa varjellen. Fyysisessä pelissä tunteet meinasivat kuohahtaa kertaalleen isommin, mutta Otto Karvisen ja Juhani Tyrväisen tanssahtelut eivät edenneet pientä painia pidemmälle. Pelicans sai erässä kolme mahdollisuutta kammeta itseään mukaan peliin ylivoimalla, mutta Liigan paras alivoima oli avauserän nukahduksen jälkeen terävänä. Kärppien illan kruunasi Jasper Lindstenin ajassa 55:03 syntynyt alivoimaosuma. Lindsten karkasi yhdessä Nicklas Lasun kanssa kahdestaan nokikkain Jussi Olkinuoraa vastaan, ja kolme nopeaa syöttöä pohjustivat avopaikan Lindstenille. Ottelun loppulukemat kirjattiin Kärpille 6-2.

Kymmenen ottelun maalittoman putkensa päättänyt Radek Koblizek oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen tänään, ja myönsi, että maalittoman putken päättyminen oli mukava bonus kolmen pisteeen lisäksi.

- Totta kai oli mukava tehdä taas maali, sillä pelasin kymmenen peliä ilman maalia ja kuusi peliä ilman pisteitä. Tärkeintä totta kai on, että pelasimme tänään joukkueena hyvin.

Kärppien ketjukoostumukset menivät avauserän jälkeen uusiksi, kun Rasmus Kupari jätti ottelun kesken. Koblizekin mukaan yhteispeli Oskar Osalan ja Michal Kristofin kanssa toimi hyvin avauserässä.

- Meidän pelimme tuntui todella hyvältä. Tiesimme koko ajan missä muut ovat, kaikki tekivät hyvin töitä ja loimme hyvin painetta vastustajan päätyyn.

Koblizek valittiin juuri Tsekin maajoukkuemiehistöön Sweden Hockey Gamesiin. Hyökkääjän mukaan valinta tuli yllätyksenä pelillisesti vaikeamman jakson päätteeksi.

- Valinta oli iso yllätys, mutta pelaaminen on sen jälkeen tuntunut paremmalta. Minusta on tärkeää saada hyvä fiilis omasta pelistä ennen ensimmäistä maajoukkuekomennusta.

Kolme sarjapistettä tarkoitti sitä, että Kärpistä tuli ensimmäinen joukkue kaudella 2018 – 2019, joka rikkoi sadan pisteen rajan runkosarjassa. Kärppien takana sarjataulukon 2. sijalla majailee yhtä monta ottelua pelannut Tappara 83 pisteellä.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina Oulussa, kun luvassa on Jussi Jokisen paluuottelu Oulun Kärppien paidassa. Tupa on täyttymässä hyvää vauhtia, mutta lippuja Jusan paluupeliin löydät vielä Ticketmasterista!