​Jokinen paluuottelustaan: "Tulee varmasti hieno ilta"

2.2.2019

Raksilassa on tänään luvassa erityinen ilta, kun Jussi Jokinen tekee paluunsa Kärppien paitaan. Ilta tulee olemaan varmasti täynnä tunnetta, mutta myös tunnelmaa, sillä Oulun Energia Areena tulee olemaan loppuunmyyty kolmannen kerran tälle kaudelle, kun Kärpät kohtaa Vaasan Sportin.

Viimeksi syyskaudella 2012 Oulun Energia Areenan jäällä viilettänyt Jussi Jokinen pukeutuu tänään Kärppien sotisopaan ensimmäistä kertaa sitten NHL:n työsulun. Runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna yli tuhannen NHL-ottelun hyökkääjä myöntää, että kokeneellekin pelimiehelle luvassa on erityislaatuinen ilta.

- Sopiva kihelmöinti on ollut viimeiset pari päivää, että kyllä tätä peliä on odottanut. Tulee tunnelmallinen ilta, kun pitkän tauon jälkeen tulee tänne. Paljon läheisiä tulossa katsomaan, joten tästä tulee varmasti hieno ilta, Jokinen totesi pelipäivän aamujäiden jälkeen.

Jusa on löytänyt pelipaikkansa ykkösketjun vasemmasta laidasta, Nicklas Lasun ja Ville Leskisen rinnalta. Lisäksi ylivoimaspesialistina tunnetun Jokisen harteille on annettu vastuu ykkösylivoiman pyörittämisestä. Mies ei kuitenkaan koe onnistumispaineita, vaan uskoo, että joukkueen vahvuus on tasaisessa neljän kentällisen rummutuksessa.

- Totta kai on hienoa päästä pelaamaan. Luulen kuitenkin, että meidän vahvuus on se, että pyöritämme neljällä kentällä ja saamme sen oman liikkeen, oman rohkeuden ja oman aktiivisuuden kautta pelin toimimaan.

Kupari sivussa loukkaantuneena

Jokisen paluun lisäksi Kärppien ketjupalettia tänään sekoittaa myös Rasmus Kuparin poissaolo loukkaantumisen vuoksi. Kupari on sivussa 2-3 viikkoa keskiviikon Pelicans-ottelussa tulleen vamman vuoksi.

Kuparin paikan kakkosketjun laidalla, Mika Pyörälän ja Aleksi Heponiemen rinnalla ottaa Jari Sailio. Kolmosketjun muodostavat Oskar Osala, Michal Kristof ja Radek Koblizek, ja nelosketjussa hyökkäävät Jasper Lindsten, Miska Humaloja ja Otto Karvinen.

Mikko Niemelä on vielä sivussa peleistä, joten pakisto on samassa muodossa kuin keskiviikkonakin. Kärppien maalilla aloittaa Veini Vehviläinen.

Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät – Sport käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Lippuja saatavilla rajoitetusti Ticketmasterissa!