​Kärpät pommitti seitsemän maalia Sportin verkkoon – Jokinen illan tehokkain

2.2.2019

Kärpät oli tyly isäntä Oulussa vierailleelle Vaasan Sportille, kun kotijoukkue pommitti ottelussa peräti seitsemän maalia. Jussi Jokinen kirjautti paluuottelussaan tehot 0+3.

Kärpät otti ottelun valtikan käsiinsä heti avauserästä lähtien. Eilen pelanneen Sportin jalka kenties hieman painoi tappiollisen KalPa-ottelun jäljiltä, sillä Kärpät oli terävämpi ottelun alussa. Kärpät onnistui hyödyntämään maalipaikkansa kuuden minuutin pelin jälkeen, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, Miska Humaloja pääsi iskemään Otto Karvisen laukausta seuranneen irtokiekon helposti verkon perälle. Illan voittomaaliksi jääneen 2-0 osuman iski Aleksi Heponiemi maalin edustalta viitisen minuuttia ennen avauserän päätöstä.

Toisen erän alussa kotiyleisö karjaisi oikein toden teolla, kun Jussi Jokinen järjesteli tyylikkäästi paikan Atte Ohtamaalle, jonka rannelaukaus painui verkon perälle ajassa 20:38. Kapteenin maalivaistot olivat tänään terävänä, sillä Ohtamaa iski illan toisen maalinsa pian erän puolivälin jälkeen. Kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 4-0 johdossa.

Päätöserässä Sportin vaikea ilta kulminoitui Jasper Lindstenin alivoimamaaliin hieman ennen erän puoltaväliä. Tuttuun tapaan alivoimahyökkäyksen kärkenä Lindstenin kanssa oli ruotsalaissentteri Nicklas Lasu. Sportin William Rapuzzi onnistui kaventamaan lukemat 5-1, mutta se oli laiha lohtu Kärppien latoessa vierailijoiden maaliin vielä kaksi lisäosumaa. Kotiyleisön riemuksi Jussi Jokinen toimi syöttäjänä Kärppien kahdessa viimeisessä maalissa, joten päätössummerin soidessa Jokisella oli kasassa muikeat tehot, 0+3.

Voitolla Kärpät vankisteli asemaansa sarjataulukon kärjessä. Ero TPS:n ja Tapparan jakamaan kakkossijaan on nyt kaksikymmentä pistettä. Tappara on pelannut 47 ottelua, Kärpät ja TPS 46.

Kärppien pelit jatkuvat tulevan viikon keskiviikkona, kun KalPa saapuu vieraaksi Ouluun. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!