​Kärpille vahvistuksia Mestiksestä maajoukkuetauon ajaksi

4.2.2019
​Kärpille vahvistuksia Mestiksestä maajoukkuetauon ajaksi

Joona Huttula on pelannut kuluvalla kaudella kolme liigaottelua. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät saa maajoukkueturnausten ajaksi vahvuuteensa nipun Mestiksessä pelaavia sopimuspelaajiaan paikkaamaan Veini Vehviläisen, Ville Leskisen ja loukkaantuneen Rasmus Kuparin poissaoloa. Kärppiin lainalle saapuvat Julius Hermonen, Joona Huttula, Jesse Koskenkorva ja maalivahti Samuel Jukuri.

Kiimingissä syntynyt KKP:n ja Kärppien kasvatti Samuel Jukuri on kiekkoillut Mestiksessä viimeiset neljä kautta. Kuluvalla kaudella hän on edustanut Kokkolan Hermestä pelaten 27 ottelua torjuntaprosentilla 91,5%. Päästettyjen maalien keskiarvo on ollut 2,19. Jukurin laina tuli ajankohtaiseksi, sillä Veini Vehviläisen lisäksi maajoukkueiden mukana ovat Kärppien A-nuorissa torjuva Joel Blomqvist ja Jukurin aisaparina Kokkolassa toimiva Kärppien sopimuspelaaja Justus Annunen. Annunen on U20 -maajoukkueen kanssa viiden maan turnauksessa Turussa, ja Blomqvist U18 -maajoukkueen kanssa Sotshissa, Venäjällä.

Myös Kokkolan Hermeksessä kiekkoileva Jesse Koskenkorva on pelannut kuluvalla kaudella 38 ottelua tehopistein 7+21=28. Koskenkorva teki liigadebyyttinsä Kärpissä kaudella 2016 – 2017.

Puolustaja Joona Huttula on pelannut kuluvalla kaudella kolme ottelua Liigassa ja 32 ottelua Mestiksessä, RoKin riveissä. Pelaamassaan 32 ottelussa Huttula on kirjauttanut pisteet 5+9=14.

Kärppäkasvatti Julius Hermonen on kuluvalla kaudella edustanut Huttulan tapaan RoKia. 36 pelaamassaan ottelussa Hermonen on tehnyt pisteet 17+12=29. Hermonen on Mestiksen maalipörssissä sijalla 5.