Pudotuspelipaikastaan taisteleva KalPa vierailee Oulussa

6.2.2019

Kärpät ja KalPa kohtaavat tänään kolmannen kerran kuluvalle kaudelle. Edellisestä kohtaamisesta on kuitenkin ehtinyt jo tovi vierähtää, sillä viimeksi joukkueet iskivät yhteen Kuopiossa 19. lokakuuta. Tuolloin Kärpät oli parempi maalein 2-4. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli Kärppien kauden avausottelu, jossa KalPa oli voitokas jatkoajan päätteeksi maalein 2-3.

Raskaiden poissaolojen verottama KalPa taistelee pudotuspelipaikastaan. Sarjataulukon 12. sijalta löytyvällä kuopiolaisjoukkueella matkaa kymmenen parhaan joukkoon on kolme pistettä. Paikka kuuden joukossa on kolmentoista pisteen päässä. Kärppien kapteeni Atte Ohtamaa odottaa vastaan intohimoista ja kovasti töitä tekevää joukkuetta.

- Varmasti kova peli. He pelaavat pudotuspelipaikastaan, joten he pelaavat varmasti tarkasti. Intohimo ja pelin panokset tulevat näkymään heidän kohdallaan. Sitoutunut ja työteliäs joukkue tulee vastaan.

Ohtamaa on parhaillaan matkalla kohti aikuisuransa tehokkainta kautta. 38 ottelussa on syntynyt puolustuspelistään tunnetulle pelaajalle mukavat 18 tehopistettä, joista kuusi on maaleja. Lauantaina kärppäkapteeni heilutti verkkoa kahdesti. Täysin puhtaita papereita Ohtamaa ei kuitenkaan itselleen kaudesta anna, vaikka paljon positiivista löytyykin myös yksilötasolla

- Vähän on ollut liikaa ailahtelua. Siitä pitäisi päästä eroon. Välillä on mennyt paremmin ja välillä huonommin, mutta uskotaan siihen, että tasaisuus löytyy vielä kevääksi. Maalinteko on vähän roolistakin kiinni. Mukava että tällä kaudella tulee osumia. Ei niitä itsellenikään ole uran varrella liikaa tullut.

Kärpillä poissaoloja kaukalossa ja penkin takana

Kaukalon puolella Kärppien kokoonpanosta puuttuvat maajoukkueidensa mukana olevat Ville Leskinen, Veini Vehviläinen ja Radek Koblizek, sekä loukkaantuneet Rasmus Kupari ja Mikko Niemelä. Virkaatekevänä vastuuvalmentajana toimii tänään Lauri Mikkola, kun Mikko Manner on Leskisen ja Vehviläisen tapaan Leijonien mukana Ruotsin turnauksessa.

Leskisen paikan ykkösketjun oikeassa laidassa ottaa Sami Anttila, ja kakkosketjun keskellä tänään hyökkää Tino Metsävainio. Kolmosessa Oskar Osalan ja Michal Kristofin oikelta puolen löytyy Jari Sailio, ja nelosketju on muodossa Jasper Lindsten – Miska Humaloja – Otto Karvinen. Seitsemännen puolustajan paikalta löytyy Taneli Ronkainen, ja torjuntavuoron tänään saa Jussi Rynnäs. Kakkosmaalivahdin tontilta löytyy Kokkolan Hermeksestä lainalla oleva Samuel Jukuri.

Oulun Energia Areenalla pelataan tänää syöpään sairastuneiden lasten ja heidän läheistensä hyväksi, sillä ottelu on Sylva ry:n #erätauko -peli. Lue lisää aiheesta tästä!

Kärpät – KalPa käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!