Tehokkuus piti pisteet Oulussa

6.2.2019

Kärpät oli isäntä kotikaukalossaan kaatamalla KalPan maalein 5-2. Mika Pyörälä nousi kakkossijalle Kärppien liigahistorian kaikkien aikojen pistepörssissä.

Ottelun avauserä oli tilastokummajainen itsessään, sillä ottelua johti kuusi kertaa maalia kohti laukonut Kärpät, ei neljätoista kertaa maalia kohti ampunut vierasjoukkue KalPa. Kärppien Jussi Rynnäs aloitti ottelun erinomaisesti, eikä laukausten määrästä huolimatta porilaissyntyinen maalivahti ollut pulassa missään vaiheessa. Illan avausmaalista vastasi Kärppien puolustaja Jani Hakanpää, joka ohjasi omien sanojensa mukaan Jussi Jokisen maailmanluokan lättysyötön ohi KalPa-vahti Jonathan Iilahden ajassa 16:18.

Toinen erä oli Kärpiltä yhdellä sanalla kuvailtuna tehokas. Kolmestatoista laukaisuyrityksestä kahdeksan suuntautui maalia kohti ja niistä neljä päätyi verkon perälle. Erä oli vasta ylittänyt puolivälinsä, kun Kärpät johti ottelua 4-0 Hakanpään, Aleksi Heponiemen, Jasper Lindstenin ja Atte Ohtamaan maaleilla. KalPan Cade Fairchild kavensi lukemat 4-1 nelisen minuuttia ennen erän päätöstä komealla ylivoimamaalilla, mutta Mika Pyörälä vastasi pian omalla ylivoimaosumallaan. Kolmas erä käynnistyi Kärppien 5-1 johdossa.

KalPalle tarjoutui herkullinen mahdollisuus takaa-ajolle kolmannen erän puolivälin tienoilla, kun Kärppien kaksi perättäistä rangaistusta veivät vierailijat kahden miehen ylivoimalle. Ilman maalivahtia kavennusmaaliaan hakenut KalPa onnistui pelatessaan kuudella neljää vastaan ajassa 49:54. KalPan illan toisen – ja viimeisen maalin iski Alexandre Texier. Lisäosumia ottelussa ei enää nähty, joten pisteet jäivät Ouluun maalein 5-2. Jussi Rynnäs kirjautti ottelussa lopulat 33 torjuntaa.

Mika Pyörälä nousi tämän illan tehoillaan Kärppien historian toiseksi tehokkaimmaksi liigapelaajaksi. Pyörälä (168+171=339) ohitti tilastossa Kari Jalosen (127+211=338). Pyörälän edellä on enää Jari Viuhkola tehopisteillään 119+266=385.

Kärppien pelit jatkuvat jo perjantaina, kun joukkue matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi. HIFK – Kärpät käyntiin perjantaina 8. helmikuuta kello 18:30!