Runkosarjan viimeinen pohjoisen ja etelän taistelu

8.2.2019

Kärpät kohtaa tänään HIFK:n kuudennen – ja viimeisen kerran kauden 2018 – 2019 runkosarjassa. Etelän ja pohjoisen välinen taistelu käynnistyy Nordenskiöldinkadulla kello 18:30.

Kärppien peliviikko käynnistyi keskiviikkona, kun KalPa vieraili Oulussa. Kärppien leirissä oltiin tyytyväisiä keskiviikon peli-ilmeeseen, mutta ennen kaikkea joukkueen tehokkaaseen hyökkäyspeliin.

- Oltiin tehokkaita siinä pelissä. Hyökättiin hyvin, ja pystyttiin hyvin rytmittämään peliä. Vaikka jouduttiin puolustamaan omassa päässä pitkiä pätkiä, niin se ydin pysyi puhtaana, eikä KalPa siinä paljoa paikkoja saanut, pohti virkaatekevä päävalmentaja Lauri Mikkola perjantain aamujäiden jälkeen.

Kärpät ja IFK ovat kohdanneet tälle kaudelle jo viisi kertaa. Kärpät on poistunut kaukalosta voittajan kolmesti, ja kaikki pelit ovat olleet odotetun vauhdikkaita ja maalirikkaita; viidessä ottelussa verkko on heilunut 35 kertaan. Mikkola nostaa HIFK:n pelistä esiin joukkueen uskollisuuden omalle pelitavalle.

- IFK on sellainen säännönmukainen joukkue. He pelaavat yhteispeliä, jossa viisi hakee alhaalta ja kun he paineistavat, niin viisi osallistuu. Heillä on myös tiivis träppi. IFK:n joukkue pelaa aika hyvin sellaista meidän peliä.

Kärppien ja IFK:n väliset kohtaamiset sytyttävät varmasti jokaisen pelaajan ja fanin, ja perjantai ilta Helsingin jäähallissa on varmasti yksi tunnelmallisimmista näyttämöistä huippuottelulle. Mikkola myöntää, että näin erityisissä peleissä myös penkin takana fiilis on erityinen.

- Täällä on aina paljon yleisöä ja hyvä meininki hallissa, joten tänne on aina mukava tulla. Tässä on aina se etelä vastaan pohjoinen -asetelma. Spesiaalipelejä.

Maajoukkueturnaukset näkyvät edelleen Kärppien kokoonpanossa. Keskiviikon peliin uusiksi menneet hyökkäysketjut miellyttivät kuitenkin Mikkolan silmää jo lyhyen yhdessäolon jälkeen. Tismalleen sama kokoonpano saa jatkaa kaukalossa myös tänään.

- Mielestäni ne toimivat hyvin. Montaa harjoitusta pojat eivät ole saaneet yhdessä vetää, mutta ihan mallikkaasti lähti liikkeelle. Sieltä löytyi hyviä kombinaatioita.

Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

HIFK – Kärpät käyntiin Helsingin jäähallissa kello 18:30!