Rynnäs nollasi IFK:n

8.2.2019
Rynnäs nollasi IFK:n

Kärpät nappasi voiton kauden kuudennesta IFK-kohtaamisesta maalein 0-2. Maaliverkkoa heiluttivat Nicklas Lasu ja Aleksi Heponiemi. Jussi Rynnäs torjui nollapelinsä eteen 15 kertaa.

Ottelun avausvitonen tarjosi maalipaikkoja kaukalon kumpaankin päätyyn, mutta lähimmäs maalintekoa ylsi kotijoukkue IFK. Ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell kilautti kertaalleen tolppaan, mutta muutoin Jussi Rynnäs osoitti olevansa pelipäällä. Erän puolivälin tienoilla nähtiin ottelun ensimmäinen ylivoima, ja Jussi Jokinen pääsi väläyttelemään paljon hehkutettua ylivoimaosaamistaan. Terävä ja tarkka syöttö löysi maalin edustaa kohti ajaneen Nicklas Lasun ja Lasu jatkoi kiekon varmasti suoraan syötöstä ohi Atte Engrenin. Osuma jäi Kärppien toisesta ylivoimasta huolimatta erän ainoaksi, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Kärpät aloitti toisen erän hyvällä, fiksulla pelaamisella, mutta erän edetessä IFK sai koneitaan paremmin käyntiin. Tästä huolimatta Kärpät oli se, joka maalinteossa onnistui. Aleksi Heponiemi osoitti esimerkillistä pelisilmää ja malttia, kun hän loi itselleen erinomaisen vetopaikan vastahyökkäyksestä. Terävä rannelaukaus huudatti Helsingin jäähallin runsaslukuista vierasyleisöä ajassa 28:45. Syöttöpisteen maaliin nappasi osuman aikaan vielä ex-kärppä Juho Keräsen kanssa paininut Mika Pyörälä. Päätöserä käynnistyi Kärppien 0-2 johtoasemassa.

Kahden maalin takaa päätöserään lähtenyt IFK ei saanut todellista takaa-ajoa käyntiin kolmannessa. Ajoittaisia aihioita maalintekoon oli, mutta tällä kertaa kiekkojumalatkin käänsivät selkänsä kotijoukkueelle. Jussi Rynnäs nappasi tarvittavat torjunnat, ja Kärpät piti kiekollisen pelinsä kasassa kaikkien neljän ketjun voimin. Tasaista vääntöä alusta loppuun ollut kolmas erä päättyi maalittomana, joten Kärpät vei pisteet illan viimeisellä lentokoneella Ouluun maalein 0-2.

Jussi Rynnäs kirjautti kauden neljännen nollapelinsä 15 torjunnalla.

Kärpillä on edessään harvinainen vapaa viikonloppu. Pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla viime kevään finaalivastustajaa, Tampereen Tapparaa vastaan. Liput tiistain huippukamppailuun kätevimmin Ticketmasterista!