​Kärkikamppailu Oulun Energia Areenalla

12.2.2019

Oulun Energia Areenalla nähdään tänään sananmukainen kärkikamppailu, kun Kärpät ja Tappara kohtaavat. Viime kevään finaaliuusinta käynnistyy kello 18:30.

Sarjaa johtava Kärpät saa tänään vieraakseen sarjan kakkossijaa miehittävän Tampereen Tapparan. TPS:n kanssa tasapisteissä oleva Tappara pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, jossa sini-oranssit kaatoivat kotikaukalossaan Kouvolan KooKoon maalein 5-1. Tänään luvassa on Kärppien ja Tapparan neljäs keskinäinen kohtaaminen. Kärpät on vetänyt tähän asti pidemmän korren viemällä voiton kahdesti maalein 2-4 ja 1-5. Tappara voitti vierasottelunsa Oulussa maalein 1-2. Kärppien tšekkihyökkäjä Radek Koblizek odottaa Tapparasta kovaa vastusta tänään illalla.

- Tapparaa vastaan on aina kovia pelejä, ja uskon, että niin myös tänäänkin. He ovat todella vahva joukkue, vaikka eivät aloittaneetkaan kauttaan parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän pitää olla parhaimmillamme tänään.

Koblizek teki viime viikolla miesten maajoukkuedebyyttinsä Tšekin paidassa. Pienoisena yllätyksenä tullut maajoukkuekomennus sujui miehen omien sanojen mukaan hyvin.

- Se oli hieno kokemus. Olen aika nuori, joten en odottanut pääseväni tämän ikäisenä maajoukkueeseen. Oli hienoa pelata niitä pelejä ja nähdä millä tasolla kansainvälisiä pelejä pelataan. Aina voi pelata paremmin, mutta odotin, että peli olisi ollut vaikeampaa. Voitimme turnauksen, ja ennen kaikkea voitimme Suomen. Se oli hienoa.

Kärpät on tällä hetkellä hyvässä lennossa, sillä viimeisestä yhdeksästä ottelusta joukkue on napannut kahdeksan kertaa täyden pistepotin. Viimeisimpänä joukkue kaatoi IFK:n perjantaina Helsingissä pelatussa ottelussa. Koblizek kertoo, että hyvän vireen takana on oman pelin pelaaminen.

- Me pelaamme omalla tyylillämme. Luistelemme paljon, puolustamme hyvin, odotamme mahdollisuuksiamme ja karvaamme kovaa. Sitä kautta luomme paikkoja. Se on meidän tyylimme, ja meidän pitää vain jatkaa sitä.

Maajoukkuemiehet palaavat kokoonpanoon

Kärpät saa tänään kokoonpanoonsa takaisin Koblizekin lisäksi myös Ville Leskisen ja Veini Vehviläisen. Leskinen ottaa oman paikkansa ykkösketjun laidasta, ja Vehviläinen avaa luukkua Jussi Rynnäksen kantaessa torjuntavastuun. Kummankin joukkueen kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät – Tappara käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!