Kärpät vahvempi kärkikamppailussa - Jokisella tehokas ilta

12.2.2019

Kärpät vei kärkikamppailun nimiinsä vahvan kolmannen erän turvin. Jussi Jokinen iski tehot 1+2.

Ottelun avauserän ehdoton ykkösnimi oli Jussi Jokinen, joka oli mukana Kärppien kummassakin osumassa. Ensin Jokinen pääsi iskemään lähietäisyydeltä kauden ensimmäisen maalinsa, ja aivan erän lopussa Jusa yhdessä Shaun Heshkan kanssa alusti Ville Leskisen iskemän 2-1 osuman. Tappara osui tasaväkisessä erässä kertaalleen, kun ex-Kärppä Kristian Kuusela heilutti maaliverkkoa nopean vastahyökkäyksen päätteeksi terävällä rannelaukauksellaan. Kummallekin maalivahdille kirjattiin erässä neljä torjuntaa.

Toinen erä alkoi Tapparalta vahvasti, kun Aleksi Elorinne toi vierailijat tasoihin ajassa 23:05. Tappara-kapteeni Kristian Kuusela kirjautti maalissa illan toisen tehopisteensä syötön muodossa. Kokonaisuutena toinen erä oli ensimmäisen tapaan tasainen, mutta Kärpillä oli erän lopussa oiva mahdollisuus hypätä kuskin penkille ennen päätöserää. Teemu Suhosen kaksiminuuttinen muuttui rangaistuksen puolivälissä Kärppien kahden miehen ylivoimaksi Juhani Jasun rangaistuksen myötä, mutta Kärppien ylivoima ei saanut hyvästä pyörityksestä huolimatta palkintoaan. Päätöserä käynnistyi 2-2 tasatilanteessa.

Kolmas erä oli Kärppien vahvin kaksikymmenminuuttinen. Peli pyöri ajoittain todella pitkiä pätkiä vieraspäädyssä, eikä Tappara löytänyt keinoja Kärppien vahvan viisikkopelaamisen murtamiseksi. Tappara-vahti Christian Heljanko pysäytti erässä 13 laukausta, mutta joutui antautumaan kahdesti. Ville Leskinen iski illan toisen maalinsa ennen erän puoltaväliä, ja Aleksi Heponiemi viimeisteli ottelun loppulukemat ajassa 50:18 Mika Pyörälän ja Jari Sailion esityöstä. Kärppien maalilla Jussi Rynnäs pysäytti ottelussa 18 laukausta, kun taas Heljanko joutui hikoilemaan 28 torjunnan verran. Tehokkaan paluun Liiga-kaukaloihin tehnyt Jussi Jokinen kirjautti ottelussa pisteet 1+2=3. Neljän pelatun ottelun jälkeen Jokisella on kasassa tehot 1+7=8.

Kärppien pelit jatkuvat länsirannikon kiertueella. Torstaina vastassa on Rauman Lukko, ja lauantaina Kärppiä isännöi Porin Ässät.