​Lukko isännöi Kärppiä ystävänpäivän ainoassa ottelussa

14.2.2019
​Lukko isännöi Kärppiä ystävänpäivän ainoassa ottelussa

Jasper Lindsten osui joukkuiden edellisessä kohtaamisessa. Kärpät vei voiton maalein 3-0. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät käynnistää lauantaina huipentuvan Satakunnan kiertueensa tänään Rauman Lukon vieraana. Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Satakunnan pelit ovat aina erityinen osa otteluohjelmaa. Erinomaisen kiekkoilun lisäksi oman mausteensa soppaan tuovat intohimoiset kannattajat.

- Lukko ja Ässät ovat suomikiekon perinteisimpiä seuroja. Vähän niin kuin NHL:n original six -joukkueita. Jompikumpi joukkueista on aina sarjan kärkipäässä, joten pelillinen haaste on joka kerta kova. Lisäksi väki täällä on tunnettu intohimoisesta suhtautumisestaan kiekkoon ja he ovat tiukasti omiensa puolella. Tämä on hieno osa Suomea.

Kovavireinen Lukko

Kärppien illan vastustaja on erinomaisilla peliesityksillään noussut sarjataulukossa jo sijalle 4. Kolmossijaa hallussaan pitävän Tapparan perävalot näkyvät nyt jo kuuden pisteen päässä, sillä Lukko kaatoi tiistain ottelussaan Pelicansin. Kaiken kaikkiaan Lukko on voittanut viisi edellisestä kuudesta ottelustaan ja ainoa tappiokin tuli jatkoajalla. Lukon kanadalaissentteri, kultakypärää kantava Justin Danforth on rankattu Liigan tulikuumat -listalla sijalle yhdeksän. Kauden 49 ottelussaan Danforth on kerännyt kasaan tehopisteet 15+26=41.

Ykkösketju liekeissä

Raumalla tänään kohtaa kaksi kovavireistä joukkuetta. Parhaiten viime aikoina tuota viretteä on tuonut esiin Kärppien ykkösketju. Jussi Jokisen liityttyä Kärppiin kolmikko Jussi Jokinen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen on ollut pysäyttämätön. Kahdessa yhdessä pelaamassaan ottelussa ketju on lyöynyt pöytään hurjat 14 tehopistettä. Jokinen itse on neljässä pelaamassaan ottelussa kerännyt kasaan pisteet 1+7=8. Mannerin mukaan Jusa on tuonut joukkueeseen ja ketjuun odotetun panoksen, mutta suoritusta nopeasti seurannut tulos on päässyt yllättämään positiivisesti.

- Aina odotetaan, että huippupelaaja tekee ympäristöstään paremman. Sitä ei kuitenkaan koskaan voi ennustaa, että riittääkö se heti tulokseen. Tässä tapauksessa se on tuottanut heti tulosta maalien muodossa, ja se on ollut positiivinen yllätys.

Mannerin kertoo, että pitkän linjan NHL-ammattilaisen läsnäolo on inspiroinut muuta joukkuetta.

- Jussi on tuonut omaa erityisosaamistaan ja intohimoista suhtautumistaan yksityiskohtiin. On ollut helppo huomata, että erityisesti Nicklas ja Ville ovat saaneet siitä uutta intoa omaan peliinsä.

Ohtamaa loukkaantui tiistaina – Osala, Kupari, Niemelä vielä sivussa

Kärpät sai tiistain Tappara-ottelun jälkeen jobinpostia loukkaantumisuutisten muodossa. Kapteeni Atte Ohtamaa loukkasi itsensä ottelussa ja on sivussa kokoonpanosta toistaiseksi. Tarkempia tietoja Ohtamaan loukkaantumisesta saadaan loppuviikon aikana. Ohtamaan lisäksi sairastuvalta löytyvät Oskar Osala, Rasmus Kupari ja Mikko Niemelä. Koko kolmikon pitäisi olla piakkoin takaisin pelikunnossa.

- Jääkiekossa ja elämässä muutenkin sattuu ja tapahtuu, näitä ei voi ennustaa. Me ollaan näytetty jo aiemmin, että pystytään pelaamaan ilman Attea. Kahden puolustajan poissaolo avaa mahdollisuuksia sellaisille pelaajille, jotka ovat pelanneet pienempiä minuutteja. Esimerkiksi Taneli Ronkainen ja Aleksi Mäkelä ovat ansainneet tällaisen mahdollisuuden omalla tekemisellään, Manner veisteli.

Kärppien hyökkäysketjut pysyvät ennallaan tiistain voitokkaan ottelun jäljiltä. Pakkipareissa nähdään pientä viilausta, kun Taneli Ronkainen nousee ykköspariin Shaun Heshkan rinnalle, ja Joona Huttula hyppää seitsemännen puolustajan tontille. Torjuntavuorossa tänään on Veini Vehviläinen.

Lukko – Kärpät käyntiin Kivikylän Areenalla kello 18:30!