Lukko murjoi Kärpät tylysti Raumalla

14.2.2019
Lukko murjoi Kärpät tylysti Raumalla

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät koki tänään Raumalla 2000-luvun suurinumeroisimman tappionsa. Lukko ryöpytti Kärppien verkkoon peräti kahdeksan osumaa.

Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa ottelun alussa, mutta Lukon leirissä oli kotiläksyt selvästikin tehty. Alivoimanelikko selvitti vaivatta oman työnsarkansa, ja pian oli Lukon vuoro kokeilla ylivoimaa. Tuo pakkopeli ei kauaa kestänyt, sillä vastikään joukkueeseen liittynyt Vili Sopanen pääsi yllättämään Veini Vehviläisen pienen kulman laukauksellaan. Kauaa kotijoukkueen johto ei kuitenkaan pitänyt, sillä Shaun Heshka tasoitti pelin alle kolme minuuttia myöhemmin. Joona Huttula toimitti kiekon kohti maalia, ja Heshka oli ensimmäisenä paikalla irtokiekossa. Kakkossyötön maaliin nappasi Jussi Jokinen. Kärpät näytti siirtyvän johtoasemaan ottelussa reilun kolmentoista minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Kivihalme pääsi iskemään kiekon verkon perälle. Pekka Virta yhdessä koko Lukko-joukkueen kanssa näki tilanteen kuitenkin toisin, ja kotijoukkueen haasto toi toivotun tuloksen; maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Ensimmäinen tauko käynnistyi tasalukemista 1-1.

Toinen erä oli kotijoukkueen näytöstä. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen maalinteon aloitti Roni Sevänen hurjalla , ja Lukko onnistui erän aikana ryöpyttämään lopulta peräti neljä maalia Kärppien verkkoon. Antti Saarela iski 3-1 osuman rangaistuslaukauksesta, Toni Koivisto löi Brandon DeFazion reboundin sisään neljännessä maalissa, ja Justin Danforth pääsi viimeistelemään komean kuvion päätteeksi Lukon 5-1 johtoon. Kärpillä oli vuori kiivettävänään kolmannessa erässä.

Tuon vuoren valloitus ei käynnistynyt toivotulla tavalla, sillä Kärpillä oli suuria vaikeuksia erässä päästä todellisille maalipaikoille. Takaa-ajoa ei ainakaan helpottanut se, että Mika Pyörälä joutui jättämään ottelun kesken hieman ennen päätöserän puolta väliä. Tyly toinen erä ei vielä Lukolle riittänyt, vaan kotijoukkue nakutti päätöserän viimeisellä neljällä minuutilla kolme lisäosumaa. Ensin Tapio Laakso osui tyhjiin, ja sen jälkeen Janne Keränen ja Brandon DeFazio kasvattivat eron seitsemään maaliin. Loppulukemat kirjattiin Lukolle 8-1.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue tuli hyvin sisään otteluun, mutta momentumin käännyttyä kyyti oli kylmää.

- Saatiin otteluun ihan hyvä alku. Peli oli tasaista, ja oli selvää, että molemmat olivat hyvässä vireessä. Lukko liikkui hyvin ja pelasi kiekon kanssa rohkeasti. Siitä ne momentumit sitten kääntyivät, ja tällä kertaa meitä vastaan. Lukko käytti erinomaisesti mahdollisuutensa, ja tuloksena oli tylyt lukemat ja tyly tappio.

- Käsitellään tämä oikein, otetaan oppia ja jatketaan lauantaina, Manner tiivisti illan annin.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina Porin Ässien vieraana.