Kärpille kolme pistettä Porista

16.2.2019
Kärpille kolme pistettä Porista

Teemu Kivihalme onnistui maalinteossa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät nappasi tehokkaan avauserän turvin kolme pistettä Porista. Jussi Rynnäs pelasi kotikaupungissaan erinomaisen pelin, päästäen taakseen ainoastaan yhden osuman.

Heti ottelun alusta kävi ilmi, ettei torstainen Lukko-tappio painanut pelaajien mielissä. Pirteästi aloittanut Kärpät iski heti avauserän alkuun kaksi nopeaa maalia ja otti ohjakset omiin käsiinsä. 0-1 osuman iski Jari Sailio, ja 0-2 osumaa pääsi tuulettamaan Teemu Kivihalme ylivoimalla. Toisen maalin syntyessä ottelu oli ehtinyt vanhentua ainoastaan 4 minuuttia ja 11 sekuntia, ja Ässät reagoi aikalisällä. Aikalisä tukki vuodot Ässien puolustuksessa hetkellisesti, mutta erän lopussa Rasmus Kupari viimeisteli Michal Kristofin ja Oskar Osalan komeasta tarjoilusta Kärppien erän kolmannen osuman. Ensimmäinen erätauko käynnistyi Kärppien 0-3 johtoasemassa.

Ässät paransi toiseen erään, ja palkinto tuosta tuli hieman ennen erän puoltaväliä. Saku Salmela ohjasi tyylikkäästi kiekon ohi Jussi Rynnäksen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Kokonaisuutena toinen erä oli tasainen, ja kumpikin maalivahti esitte varmoja otteita. Jussi Rynnäs ja Henri Kiviaho torjuivat kumpainenkin toisessa erässä kahdeksan kertaa.

Kolmanteen erään pelin tempo nousi hieman, ja päästä päähän virrannut peli toi mukanaan myös aimo nipun virheitä kummaltakin joukkueelta. Hieman huolimaton viimeistely yhdistettynä kummankin maalivahdin teräviin otteisiin piti kuitenkin päätöserän maalittomana. Kärppien ryhtiliike torstaisen mahalaskun jälkeen oli onnistunut, kun pisteet matkasivat Ouluun maalein 1-3.

- Hieno ensimmäinen erä meiltä, kaksi upeaa ylivoimamaalia. Sen jälkeen oli todella tiukkaa peliä. Meidän kärsivällisyyttämme mittasi koko kuusikymmenminuuttinen. Tarvittiin Jussi Rynnäkseltä upeita torjuntoja. Rauman pelin jälkeen yksi päästetty maali omiin on loistava suoritus. Tärkeä voitto, Mikko Manner kommentoi illan ottelua lehdistötilaisuudessa.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun TPS saapuu Ouluun. Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon Liigan kärkikamppailussa!