Osala ja Kupari palavaat kaukaloon Ässiä vastaan

16.2.2019
Osala ja Kupari palavaat kaukaloon Ässiä vastaan

Oskar Osala palaa tänään kaukaloon. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärpät hakee ryhtiliikettä Porin Ässien vieraana torstaisen murskatappion jälkeen. Oskar Osala ja Rasmus Kupari palaavat kokoonpanoon.

Kärpät lähtee viimeistelemään satakunnan kiertuetta historiallinen tappio niskassaan. Rauman Lukko isännöi Kärppiä torstaina, ja kotijoukkue pisti pystyyn komean esityksen faneilleen. Rumiin 8-1 lukemiin päättynyt ottelu vaati Mikko Mannerin mukaan joukkueelta käsittelemistä, ja illan peli tulee olemaan sen mittari, kuinka hyvin tappio on onnistuttu käsittelemään.

- Aika näyttää miten onnistuttiin. Me nojataan aina omiin arvoihin; Silloin kun ei saa sitä tulosta minkä haluaa, niin saa arvokasta oppia. Silloin on aito mahdollisuus kehittyä. Totta kai me yritetään tänään olla terävämpiä, ja luotetaan siihen omaan peliin ja tekemiseen. Siten lopputulosta on helppo kunnioittaa, oli se mitä tahansa.

Illan kotijoukkueen, Porin Ässien syyskausi oli vaikea, eikä vuodenvaihde tuonut synkkyyteen helpotusta. Kalenterivuoden 2019 puolella Ässät on voittanut ainoastaan kolme ottelua. Joukkueen tappioputki oli pisimmillään kahdeksan ottelun mittainen. Tämäniltaiseen otteluun Ässät kuitenkin lähtee voittajana, sillä patapaidat kaatoivat kotikaukalossaan HPK:n keskiviikkona maalein 4-3. Niklas Appelgren iski ottelussa kaksi maalia, mukaan lukien jatkoajalla syntyneet voitto-osuman. Mikko Mannerin mukaan Ässät tulee pelaamaan tänään paineetonta, ennakkoluulotonsa jääkiekkoa.

- Ässät tulee olemaan kova vastus, ihan kuten kaikki muutkin joukkueet tässä sarjassa. Meillä on tiukkoja kokemuksia heitä vastaan tältä kaudelta, viimeisimpänä ottelu Raksilassa, joka ratkesi viime hetken ylivoimamaalilla. Ässissä on paljon nuoria pelaajia, jotka pelaavat ilman minkäänlaisia paineita. Se tekee heistä vaarallisen joukkueen.

Kärpät on voittanut kaikki kolme tämän kauden keskinäistä ottelua. Kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi Kärppien selvään voittoon, mutta okakuussa Porissa pelatussa ottelussa kotijoukkue pisti Kärpät tiukille, sillä voitto ratkesi lopulta vasta voittolaukauskisassa. Tammikuun puolivälissä Kärpät oli voitokas maalein 4-3. Tuolloin Rasmus Kupari ratkaisi voiton viime minuuttien maalilla.

Pyörälän kausi ohi

Suurinumeroisen tappion lisäksi torstain Lukko-ottelu toi ikäviä uutisia loukkaantumisen muodossa. Mika Pyörälä loukkaantui ottelun päätöserässä, ja leikkaushoitoa vaatinut vamma pitää 37-vuotiaan hyökkääjän sivussa loppukauden ajan. Ensimmäinen arvio toipumisajasta on 4-5 kuukautta.

Pyörälän lisäksi sairastuvalla ovat vielä Atte Ohtamaa ja Mikko Niemelä. Jälkeenpäin mainitun on määrä palata joukkueen pelivahvuuteen ensi viikolla, mutta Ohtamaa on sivussa arviolta kaksi viikkoa.

Osala ja Kupari palaavat kokoonpanoon

Sairastuvalta ei kuitenkaan kuulu pelkästään huonoja uutisia. Oskar Osala ja Rasmus Kupari hyppäävät tänään mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Kuparin paikka löytyy tänään kakkosketjusta Aleksi Heponiemen ja Radek Koblizekin rinnalta. Osala puolestaan muodostaa kolmosketjun yhdessä Michal Kristofin ja Jasper Lindstenin kanssa. Jussi Jokisen, Nicklas Lasun ja Ville Leskisen ykkösketju on ennallaan, ja nelosketjussa hyökkäävät Jari Sailio, Miska Humaloja ja Otto Karvinen.

Kärppien pakistossa ei nähdä muutoksia torstaihin verrattuna, mutta aloittava maalivahti vaihtuu. Jussi Rynnäs saa torjuntavuoron kasvattajaseuraansa vastaan.

Ässät – Kärpät käyntiin Porissa kello 17:00!