Kärkikamppailusta pisteet Ouluun selvin luvuin - Jokinen tehoili jälleen

20.2.2019

Kärpät vei Liigan kärkikamppailun nimiinsä selvin lukemin, kun sarjakakkon TPS kaatui maalein 6-1. Jussi Jokinen keräsi kolme syöttöpistettä.

Kärpät aloitti ottelun jämäkästi, ja suurin osa avauserän pidemmistä hyökkäyksistä suuntautui lennokkaan alun jälkeen TPS päätyyn. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen joutui pysäyttämään avauserässä ainoastaan neljä kiekkoa, kun virkaveli Rasmus Tirrosta pommitettiin 13 laukauksen verran. Kärpät sai erässä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta maalit antoivat odottaa itseään toiseen erään asti.

Heti toisen erän alussa synkät pilvet piirittivät avauserässä loistaneen TPS-vahti Tirrosen. Kärppien illan maalinteon avasi tähän otteluun ykkösketjun laitaan noussut Jari Sailio, joka pääsi nauttimaan Jussi Jokisen loistavasta tarjoilusta ajassa 20:29. Erän puolivälin tuntumassa verkko heilahti nopeasti kahteen otteeseen, kun ensin Aleksi Heponiemi tuplasi Kärppien johdon, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Shaun Heshka viimeisteli vastahyökkäyksestä Kärpät 3-0 johtoon. Kärppien 4-0 osuma syntyi Otto Karvisen lavasta erän viimeisellä neljänneksellä. Michal Kristof kieputteli alivoimalla TPS-viisikon nippuun ja vapautti Karvisen erinomaiseen vetopaikkaan. Karvisen napakka rannelaukaus painui ohi Rasmus Tirrosen ajassa 35:29. Kakkossyötön maaliin nappasi maalin syntyessä jo vaihtopenkillä istunut Jussi Jokinen, jolle syöttöpiste oli illan kolmas. Kokonaisuutena toinen erä oli TPS:n paras, mutta Veini Vehviläinen torjui maalillaan erinomaisesti pitkienkin pyöritysten aikana, eikä vieraille liiennyt palkintoa toisen erän ponnisteluista.

Kolmannessa erässä Kärpät otti myös pelillisesti ohjakset takaisin käsiinsä. Tulostaululla Rasmus Kuparin ja Michal Kristofin maalit varmistelivat entisestään pisteiden pysymistä Oulussa, ja erinomaisen ottelun pelannut Veini Vehviläinen pysäytti ex-kärppä Simon Suorannan rangaistuslaukausyrityksen. Illan ainoaksi kauneusvirheeksi jäi Markus Nurmen onnekas läpiajomaali. Kärppäpuolustaja Teemu Kivihalmeen maila katkesi siniviivalla, ja TPS-hyökkääjä pääsi karkaamaan läpiajoon. Terävä rannelaukaus yllätti Veini Vehviläisen puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Näin ollen loppulukemat kirjattiin Kärpille maalein 6-1.

Kärppien pelit jakuvat viikonlopun tuplapeleillä Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Seuraavan kotiottelunsa Kärpät pelaa keskiviikkona 27.2. HPK:ta vastaan.