​Lindsten innoissaan vanhan seuransa kohtaamisesta

20.2.2019

Kärpät saa tänään vastaansa sarjakakkosen, Turun Palloseuran kello 18:30 alkavassa ottelussa. Kohtaaminen Oulun Energia Areenalla on joukkueiden neljäs – ja viimeinen kauden 2018 – 2019 runkosarjassa.

Oulun Energia Areenalla iskevät tänään yhteen sarjan kaksi parasta joukkuetta, kun Kärpät ja TPS taistelevat sarjapisteistä. TPS:n takamatka Kärppiin nähden on 20 pistettä, kun runkosarjaa on pelaamatta joukkueeesta riippuen kahdeksasta kymmeneen peliin. Yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa seilaava turkulaisjoukkue on Tapparan lisäksi ainoa joukkue, joka vielä teoriassa uhkaa Kärppien runkosarjavoittoa.

Tätä nykyä Kärppiä edustavalla Jasper Lindstenillä on pitkä yhteinen historia illan vastustajan kanssa. Salossa syntynyt hyökkääjä kantoi TPS:n värejä yllään lähes yhtäjaksoisesti kymmenen kauden ajan C-junioreista saakka. Pitkäaikaisen seuransa kohtaaminen on sytyttänyt Lindstenissä erityisen palon tällä kaudella.

- Kyllähän ne ovat olleet kivoja pelejä. Olen ollut ehkä jopa enemmän latautunut niihin. Olen tullut paremmin niihin peleihin sisään. On ollut kiva pelata heitä vastaan.

Lindsten on rankaissut Tepsiä kauden kolmessa keskinäisessä ottelussa tehopistein 1+1. Ensimmäisessä ottelussa tilille napsahti syöttöpiste, ja toisen ottelun 24-vuotias hyökkääjä ratkaisi kolmannen erän maalillaan. Tuuletukset olivat miehen itsensä mukaan maltilliset, kuten asiaan kuuluu.

- Kyllä oli ihan kiva onnistua, mutta ei viittinyt hirveästi alkaa mitään tuulettelemaan. Kuitenkin vanha seura, niin kunnioitetaan sitä.

Lindstenin pelissä on ollut havaittavissa isoja harppauksia kauden aikana. Ulkopuoliset ovat saattaneet hakea syitä harjoituskautta lyhentäneestä loukkaantumisesta, tai sopeutumisesta uuteen kaupunkiin, mutta Lindsten itse löytää vastauksen tuohon kysymykseen omista käsistään.

- Voidaan laittaa tämä mailojen piikkiin. Sain vasta marraskuussa omat mailat, niin pistetään niiden piikkiin. Siihen asti vedin ihan eri tikuilla, sitten vasta saatiin omat mailat. Nyt olen alkanut tottumaan niihin.

Niemelä palaa kokoonpanoon – Koblizek ja Lasu sairaana

Kärppien kokoonpanojen puolella on luvassa positiivisia ja negatiivisia uutisia. Viimeksi tammikuun lopussa pelannut Mikko Niemelä hyppää omalle paikalleen Kärppien pakistossa, Lasse Kukkosen rinnalle. Sen sijaan kokoonpanosta pitkäaikaispotilaiden lisäksi puuttuvat sairastuneet Nicklas Lasu ja Radek Koblizek.

Lasun paikan ykkösketjun keskeltä ottaa Jussi Jokinen, ja ketjun vasempaan laitaan hyppää Jari Sailio. Loppukauden sivussa olevan Mika Pyörälän paikan Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalta ottaa tänään Jasper Lindsten. Kolmosketjussa hyökkäävät Oskar Osala, Michal Kristof ja Sami Anttila, ja nelosketjussa nähdään yksi muutos. Julius Hermonen pelaa tänään kauden ensimmäisen liigaottelunsa Miska Humalojan ja Otto Karvisen rinnalla. Kärppien maalilla torjuntavuoron saa Veini Vehviläinen. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät – TPS käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!