Kaakkois-Suomen tuplapelit käyntiin Lappeenrannassa

22.2.2019
Kaakkois-Suomen tuplapelit käyntiin Lappeenrannassa

Radek Koblizek heilutti verkkoa kahdesti viimeksi SaiPaa vastaan. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppiä isännöi tänään kovassa vireessä oleva Lappeenrannan SaiPa. Ottelu käynnistyy Kisapuistossa kello 18:30.

Pudotuspelipaikastaan taisteleva Lappeenrannan SaiPa on ottanut haastavan vuoden alun jälkeen askeleita oikeaan suuntaan. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan SaiPa on hävinnyt ainoastaan kaksi, ja ilman pisteitä on jäätyi vain kertaalleen. Viime viikonlopun tuplapeleissään lappeenrantalaiset kaatoivat ensin Sportin maalein 7-2 ja sen jälkeen Kaakon Derbyssä KooKoon jatkoajalla maalein 2-3. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner odottaa energistä iltaa kotijoukkueelta ja lappeenrantalaisyleisöltä.

- Tämä on hyvä mahdollisuus testata omaa osaamista. Varmasti intohimoinen ilta luvassa; perjantai-ilta, kotijoukkue on loistavassa vireessä ja paljon väkeä hallissa. Vielä kun aurinko paistaa ulkona, niin kyllähän tässä on sellaista kevättä rinnassa. Yritetään olla valmiina taistelemaan.

Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet kuluvalla kaudellla kaksi kertaa. Molemmat syyskauden puolella pelatut ottelut päättyivät kotijoukkueen voittoon. SaiPa oli Lappeenrannassa parempi maalein 1-0, ja Oulussa Kärpät kaatoi vierailijat 6-1. Siirtotakarajalla rivejään kahdella pelaajalla vahvistanut SaiPa on Mannerin mukaan yllätyksellinen ja pelirohkea joukkue.

- Erittäin luisteluvoimainen ja energinen joukkue, josta löytyy paljon yksilötaitoa ja rohkeutta pelata kiekon kanssa. He ovat erinomaisia murtautumaan maalille hyökkäysalueella, ja sieltä löytyy sellaista tiettyä oveluutta kiekon kanssa. Kokonaisvaltaisesti aika dynaaminen joukkue.

Kärpät on lähellä varmistaa matemaattisesti paikkansa runkosarjan piikkipaikalla. Joukkueen mieliin ei kuitenkaan ole vielä hiipinyt ajatukset pudotuspeleistä, vaan fokus pidetään runkosarjan loppuun asti aina yksittäisen pelin suorituksessa ja oman pelin kehittämisessä.

- Ihan samalla tavalla luotetaan omaan systeemiin ja omiin arvoihin, oli kyseessä sitten kauden ensimmäinen tai viimeinen peli. Tärkeää on vain nauttia jokaisesta hetkestä ja pyrkiä kehittämään sitä omaa yhteispeliä paremmaksi.

Sairastuvalla liikennettä kumpaankin suuntaan

Kärpät saa tänään takaisin kokoonpanoonsa yhden pelin sivussa olleet Nicklas Lasun ja Radek Koblizekin. Sairastumisaalto on vaatinut kuitenkin yhden uhrin tilalle, kun Jussi Jokinen on sivussa illan ottelusta. Näin ollen valmennus on tuonut yhteen tehokasta jälkeä aiemmin tällä kaudella tehneen ketjun, Ville Leskinen – Nicklas Lasu – Radek Koblizek. Kaksi keskimmäistä hyökkäysketjua ja puolustusseitsikko pysyvät ennallaan, ja nelosketjun muodostavat Jari Sailio, Miska Humaloja ja Otto Karvinen. Kärppien maalia vartioi tänään Jussi Rynnäs.

SaiPa – Kärpät käyntiin Lappeenrannassa kello 18:30!