Karmea alku paikattiin nousujohteisellla pelillä - Kärpät voittoon Lappeenrannassa

22.2.2019
Karmea alku paikattiin nousujohteisellla pelillä - Kärpät voittoon Lappeenrannassa

Teemu Kivihalme iski Kärppien illan viidennen maalin. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät haki vakuuttavan vierasvoiton Lappeenrannasta nousujohteisen pelin päätteeksi. Aleksi Heponiemi kirjautti toisen perättäisen kolmen tehopisteen ottelunsa.

Ottelu sai Kärppien kannalta painajaismaisen alun, kun SaiPa iski kaksi nopeaa maali heti ottelun ensi minuuteilla. SaiPa-ikoni Ville Koho sai kunnian avata maalinteon, kun kokenut hyökkääjä pääsi karkaamaan läpiajoon. Uran sadas liigamaali syntyi napakalla rannelaukauksella ajassa 1:53. 2-0 osumaa ei jouduttu kauaa odottelemaan, kun valkopaitainen kotijoukkue pääsi jauhamaan illan ensimmäistä ylivoimaansa ajassa 4:16. Näppärän syöttökuvion viimeisteli takatolpalta Jonatan Tanus, kun peli oli ehtinyt vanhentua vain 4:29. Tämän jälkeen peli rauhoittui hetkeksi.

Hieman ennen avauserän puoltaväliä Kärpät pääsi kokeilemaan kavennusmaalia rankkarista, kun SaiPan puolustaja Kalle Maalahti heitti rikkoutuneen mailansa sääntöjenvastaisesti kohti kiekollista kärppäpelaajaa. Aleksi Heponiemi osoittautui oikeaksi valinnaksi rankkaria ampumaan, sillä nuori hyökkääjä ujutti kauden 15. osumansa komean veivin pääteeksi Niclas Westerholmin längistä sisään. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin SaiPan 2-1 johdossa.

Toisessa erässä Kärpät jatkoi nousujohteista peliään, ja tulos alkoi seurata mukana pian erän puolivälin jälkeen. Ensin Ville Leskinen tasoitti pelin läpiajosta ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jasper Lindsten survoi Kärpät 2-3 johtoon. Oskar Osala tuplasi Kärppien johdon vielä 13 sekuntia ennen erän päätöstä, joten päätöserää kohti lähdettiin Kärppien 2-4 johdossa. Kaksi jälkimmäistä maalia syötti Aleksi Heponiemi, jolla oli kahden erän jälkeen kasassa tehopisteet 1+2.

SaiPa ei saanut käännettyä pelin kurssia enää kolmannessa erässä, vaan Kärpät piti pelin hyppysissään loppuun asti. Päätöserän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Teemu Kivihalmeen 2-5 osuma, joka syntyi päätöserän puolivälissä. Kivihalme pääsi sutimaan Jasper Lindstenin laukausta seuranneen irtokiekon sisään ajassa 41:11.

Aleksi Heponiemi kirjautti Lappeenrannassa kolmannen kolmen tehopisteen pelinsä helmikuulle. Kahdeksaan otteluun tamperelaissyntyinen hyökkääjä on iskenyt pisteet 6+7=13. Tiukasti tulokkaiden pistepörssivoitossa kiinni oleva Heponiemi ei tee tehopisteistään isompaa numeroa, mutta myöntää, että peli on tuntunut viime aikoina hyvältä. Kehuja irtoaa myös ketjukavereille, kuten tapana on.

- Välillä ne tehot osuvat kohdalleen, ja välillä eivät. Olemme pelanneet viime aikoina hyvin ketjuna. Jasu (Jasper Lindsten) on tuonut lisävirtaa, ja hän on pelannut erinomaisesti. Siinä on itsellä ollut helppo pelata, totesi Heponiemi SaiPa-ottelun jälkeen.

Koko joukkueen suoritukseen Heponiemi oli tyytyväinen, huonosta alusta huolimatta.

- Vähän huono alku meiltä otteluun. Pelaajata tekivät huolimattomia päätöksiä, ja kaveri pääsi sitä kautta niskan päälle alussa. Toiseen erään me tultiin kuitenkin vähän paremmin, ja erän loppua kohden saatiin peliä meidän hallintaamme. Kolmas erä hallittiin ja pelattiin järkevästi; luotiin paikkoja, mutta puolustettiin tiukasti.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna Kouvolassa, kun KooKoo toimii illan isäntänä.