Jokinen palaa kokoonpanoon Kouvolassa

23.2.2019
Jokinen palaa kokoonpanoon Kouvolassa

Oskar Osala upotti KooKoon viimeksi neljällä maalillaan. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät päättää tänään vierasreissunsa Kouvolaan, kun KooKoo isännöi oululaisia. Ottelu käynnistyy Lumon Areenalla kello 17:00.

Eilen Kärpät osoitti sisukkuuttaan nousemalla SaiPan unelma-alun jälkeen komeaan voittoon. Reilun neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti ottelua 2-0, mutta päätössummerin soidessa taululla seisoivat lukemat 2-5. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen joukkueen eiliseen suoritukseen kokonaisuutena, ja laittoi shokkialun vastustajan erinomaisuuden piikkiin.

- Kokonaisuutena peli oli hyvä suoritus meiltä. Aloitettiin hyvin, vaikka SaiPa tekikin kaksi nopeaa maalia. Pelaajat tuntuivat olevan pelissä sisällä, eivätkä päät painuneet missään vaiheessa. Kun SaiPalla oli kakkoserässä muutama loistava paikka, niin Jussi Rynnäs piti meidät pelissä.

Yksi tuon nousun avainhenkilöistä oli tehot 1+2 värkännyt Aleksi Heponiemi. Tulokashyökkääjä on ollut viime aikoina yksi Liigan kuumimmista pelaajista, ja tasaisesti kauden mittaa tulosta nakuttanut hyökkääjä on juhlinut helmikuussa useampaa kolmen pisteen iltaa. Mannerin mukaan Heponiemi on ollut alusta asti sisällä joukkueen yhteisessä pelitavassa, ja pelaajan omat vahvuudet ovat päässeet loistamaan.

- Hepo on ollu päivästä yksi lähtien sellainen pelaaja, joka tietää miksi hän tulee hallille. Hänellä on valtava halu kehittyä, ja tuota kehitystä on varmasti tapahtunutkin jo tämän kauden aikana. Tuloshan on aina monen asian summa, mutta Hepo on ollut alusta asti oikealla asialla. Hänelle on ollut luontaista pelata meidän tyylistä peliä. Varmasti Pohjois-Amerikassa pelaaminen on vaikuttanut siihen osittain, mutta hän on myös pelaajaprofiililtaan juuri sellainen pelaaja. On ollut ilo valmentajaa häntä ja seurata hänen tekemistään, Manner kehaisee nuorta hyökkääjää.

Kärppiä isännöi tänään sarjataulukon häntäpäässä majaileva KooKoo. Vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan omaavalla kouvolalaisjoukkueella on meneillään pelillisesti haastava jakso; joukkue on vielä ilman voittoa helmikuussa, ja seitsemän viimeisintä ottelua on tuonut ainoastaan kaksi sarjapistettä. Eilen KooKoo kärsi niukan tappion JYPille Jyväskylässä maalein 2-1.

Kärpät ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, eikä numeroiden valossa voittajasta ole yhdelläkään kerralla jäänyt epäselvyyttä. Yhdeksän pistettä on satanut Kärppien laariin maalierolla 15-2. Noiden kolmen ottelun ehdoton ykkösnimi on ollut Kärppien Oskar Osala, joka on iskenyt otteluissa yhteensä kuusi maalia. Tammikuun alkupuoliskolla pelatussa ottelussa Osala paukutti peräti neljä maalia kouvolalaisten verkkoon kotiyleisön edessä.

Tulivoimaa löytyy kuitenkin myös tämän illan kotijoukkueen riveistä. Pistepörssin nelossijalta löytyy Malte Strömwall, joka on kerännyt kuluvalla kaudella kasaan pisteet 21+25=16. Maalipörssissä ruotsalaishyökkääjän edellä on ainoastaan Kärppien Ville Leskinen, joka on heiluttanut verkkoa 25 kertaa. Leskinen (25+24=49) johtaa myös Liigan pistepörssiä

Vehviläinen torjuntavuoroon, Jokinen pelikunnossa

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään kaksi muutosta, kun Veini Vehviläinen saa odotetusti torjunta vuoron, ja Jussi Jokinen hyppää Radek Koblizekin tilalle ykkösketjuun. Muutoin kokoonpanot pysyvät ennallaan eilisestä.

KooKoo – Kärpät käyntiin Lumon Areenalla kello 17:00!