KooKoo vahvempi lauantai-illan kamppailussa

23.2.2019
KooKoo vahvempi lauantai-illan kamppailussa

Kuva: Jussi Määttä

KooKoo piti pisteet kotonaan tehokkaan alun turvin. Kärpät ei saanut kunnollista takaa-ajoa aikaiseksi jäähyrikkaassa pelissä.

Jos Kärppien eilinen ottelu SaiPaa vastaan alkoi vaikeasti, niin lauantai-ilta Kouvolassa pisti vielä yhdellä pahemmaksi. Kärpät löysi itsensä kahden maalin takaa-ajoasemasta, kun peli oli ehtinyt vanhentua ainoastaan 3 minuuttia ja 55 sekuntia. Kalle Valtola iski ensimmäisen maalin ajassa 1:05 ja KooKoon toisesta maalista vastasi tänään hyökkääjän tontilla pelannut puolustaja Ed Wittchow. Tästä käynnistyi rikkonainen ja jäähyjentäyteinen erä, joka päätyi puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä syntyneeseen Juha-Pekka Haatajan 3-0 osumaan. KooKoon maalivahti Oskari Salminen osoitti olevansa pelipäällä, sillä nuori kassari pysäytti erässä 12 laukausta. Veini Vehviläinen torjui erässä seitsemän kertaa.

Toinen erä oli Kärpiltä jo selkeästi vahvempi, ja kotipäätyyn syntyi jo joitakin vaarallisia maalipaikkoja. Illan ensimmäistä kärppä-osumaa saatiin kuitenkin odotella yli erän puolivälin, kunnes verkko heilahti. Jussi Jokisen kauden toinen osuma syntyi osittain kiekkojumalien avustuksella, kun poikittaissyöttö löysi tiensä Oskari Salmisen längistä sisään.

Kolmannessa erässä hankitut lukuisat rangaistukset eivät ainakaan helpottaneet Kärppien takaa-ajoa. Vaikka KooKoon ylivoima ei maalinteossa onnistunutkaan, niin lähes puoli erää alivoimaisena pelaaminen ei jättänyt Kärpille isoa saumaa comebackille. Todellisiin gamesaverieihin ei Oskari Salminen joutunut KooKoo-maalilla venymään, mutta Salminen varjeli maaliaan jämäkästi ja itsevarmasti. Miehen liigauran ensimmäinen voitto irtosi lopulta 31 torjunnalla, ja 19-vuotias maalivahti valittiin itseoikeutetusti illan ykköstähdeksi.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner koki ottelun jälkeen, että illan tulos oli oikeutettu; KooKoo piti pisteet kotonaan paremmin onnistuneena joukkueena.

- Meillä ei riittänyt tänään, vastustaja oli tuon verran parempi. Saatiin hieman epäonninen alku, ja sitä kautta KooKoo rakensi itselleen sellaista hurmosta. Me ei päästy tarpeeksi heidän maalivahtinsa eteen, ja peli meni vähän kärsimättömäksi. Sitä kautta istuttiin liikaa jäähypenkillä, eikä ansaittu tämän enempää.

Kärppien pelit jatkuvat kahdella kotiottelulla ensi viikolla. Keskiviikkona Kärpät isännöi HPK:ta ja lauantaina SaiPa asettuu vastaan Oulun Energia Areenalla perhepelissä!