Kärpät isännöi HPK:ta - Tieksolalle liigadebyytti

27.2.2019

Liigakauden 2018 – 2019 runkosarja on jo loppusuoralla, ja Kärppien paikka sarjataulukossa on jo lähes varmistunut. Kannattajat, joukkue ja koko organisaatio odottavat jo kuumeisesti pudotuspelejä, mutta keskittyminen on pidettävä kuitenkin aina seuraavassa edessä olevassa pelissä. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkueen on tärkeää osata nauttia tästä runkosarjan loppusilauksesta.

- Meidän tilanteemme on poikkeuksellisen hieno. Positiivista on se, että ollaan onnistuttu keräämään näin paljon pisteitä. Nyt nautitaan jokaisesta pelistä, pyritään samaan aikaan elämään hetkessä ja kehittymään itse omissa tunteissamme. Missään nimessä ei kannata vielä kiiruhtaa seuraaviin peleihin ja seuraaviin viikkoihin, vaan nyt on aika ottaa ilo irti näistä hetkistä.

Kärppien illan vastustaja HPK on yksi niistä joukkueista, jonka Kärpät kohtaa runkosarjassa peräti kuusi kertaa. Vastustaja alkaa olla jo enemmän kuin tuttu, kun tänään edessä on tuo kuudes kohtaaminen. Mannerin mukaan joukkueista löytyy paljon yhteneväisyyksiä.

- Varmasti molemmat kunnioittavat tosi lujasti toisiaan. Erittäin samankaltaisia joukkueita ollaan. Kumpikin hyökkää erittäin rohkeasti ja puolustaa aggressiivisesti. Tosi tiukkoja ja kovia pelejä on ollut ja sellainen tulee varmasti tänäänkin.

HPK:n riveistä löytyvät muun muassa pistepörssin tämän hetken kärkinimi Teemu Turunen ja maalipörssin nelossijaa miehittävä Jere Innala. Oulun Energia Areenan kaukalossa nähdäänkin tänään Liigan hyökkäysvoimaisimpia yksilöitä. Turunen johtaa pistepörssiä yhden pisteen erolla Kärppien Ville Leskiseen, joka taas johtaa itseoikeutetusti maalipörssiä 25 osumallaan. Turunen on tullut Mannerille tutuksi maajoukkuepaidassa.

- Olen saanut kunnian molempiin (Turuseen ja Innalaan) tutustua. Ehkä Teemuun vielä viimeaikoina vähän enemmän tuolta Leijonien kautta. Hän vaikuttaa erittäin hienolta ihmiseltä, ja kas kummaa, hienoille ihmislle tapahtuu kehitystä ja hyviä asioita.

Innala on Mannerille tuttu kaudelta 2016 – 2017, kun hän toimi U20-maajoukkueen apuvalmentajana.

Ohtamaa palaa kokoonpanoon, Tieksolalle liigadebyytti

Kärpät saa tänään kokoonpanoonsa odotetun lisän, kun Atte Ohtamaa on toipunut pelikuntoon. Pieni vamma piti miehen sivussa parisen viikkoa. Ohtamaa ottaa oman paikkansa Shaun Heshkan rinnalta ykkösparista.

Mielenkiintoisin lisä Kärppien kokoonpanoon on 17-vuotias Tuukka Tieksola, joka tekee tänään liigadebyyttinsä. Jäälissä syntynyt hyökkääjä on tehnyt hurjaa jälkeä Nuorten SM-liigassa, sillä 48 pelatussa ottelussa nopeajalkainen hyökkäjä on iskenyt tehot 13+42=55. Tieksola pelaa tänään Julius Hermosen ja Miska Humalojan vasemmassa laidassa pelinumerolla 11.

Kärppien maalilla torjuntavuoron saa tänään Jussi Rynnäs. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä!

Kärpät – HPK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TIcketmasterista!