Kärpät varmisti runkosarjan voiton kotiyleisön edessä

27.2.2019

Oulun Kärpät ratkaisi runkosarjavoiton itselleen tänään keskiviikkona, kun se kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon maalein 3-2 ja kasvatti piste-eronsa muiden ulottumattomiin. Näin Kärpillä on kotietu ensi kuussa alkavissa pudotuspeleissä.

Ensimmäisen erän avausminuuteilla oli selvää, että molemmat joukkueet metsästivät sarjapisteitä tosissaan. Kiekko liikkui päästä päähän vauhdikkaasti, ja molempien puolustukset pysyivät kiireisinä. Kärpät osasi kuitenkin pimentää HPK:n hyökkääjät ja onnistui lisäksi iskemään pelin avausmaalin.

Ensimmäinen maali syntyi Kärppien nopean vastahyökkäyksen kautta. Teemu Kivihalme antoi lävistävän syötön Michal Kristofille, jonka oma syöttö ei jäänyt edeltäjäänsä hassumaksi, kun kiekko ohitti HPK-pakit ja päätyi maalin eteen kiirehtineelle Radek Koblizekille. Hyökkääjä ohjasi taidokkaasi pelivälineen ohi maalivahti Antti Karjalaisen.

HPK ei lannistunut takaiskusta. Ajassa 13:25 kiekko ylitti Kärppien maaliviivan, kun Henri Kanninen kävi siivoamassa irtokiekon pussiin. Näin toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Jos ensimmäinen erä oli Kärpiltä nihkeä, toisessa erässä kotijoukkue oli paljon eloisampi. Kärpät otti johtoaseman takaisin komealla yhteispelillä, jossa pääosissa hääräsi Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi. Kupari toi pikkumustan hyökkäysalueelle ja onnistui harhauttamaan maalivahdin luulemaan, että laukaus lähtisi. Sen sijaan Kupari kurvasi maalin taakse, johdatti veskarin toiselle tolpalle ja syötti kiekon etutolpalle kurvanneelle Heponiemelle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko melkein tyhjään nuottaan.

Peli kääntyi Kärppien hallintaan viimeistään siinä vaiheessa, kun Ville Leskinen tälläsi kotijoukkueen kolmannen maalin. Kultakypärä kiersi lähestulkoon koko hyökkäysalueen, ja kun HPK:n karvaaja oli jätetty taakse, Leskinen tykitti kovalla rannelaukauksella kiekon maaliin.

Päätöserässä ottelun tempo hidastui eikä todellisia huippupaikkoja syntynyt ennen viimeistä kymppiä. Kärppien maalilla venynyt Jussi Rynnäs onnistui paikkaamaan puolustajien nukahdukset torjumalla yhden läpiajon sekä maalin edestä lähteneen onetimerin.

Kaikkea Rynnäs ei onnistunut pysäyttämään. HPK teki ottelusta vielä jännittävän, kun Otto Paajanen pääsi vetämään Valtteri Puustinen syötöstä kiekon reppuun. Osuma jäi HPK:n viimeiseksi, joten Kärpät onnistui pitämään sarjapisteet Oulussa maalein 3-2.

Rynnäs työllistyi illan aikana 20 torjunnan verran. HPK:n Karjalainen pysäytti 19 vetoa.

Toisen maalin viimeistellyt Heponiemi oli ottelun jälkeen helpottunut, kun vaikea vastustaja kaatui kotiyleisön edessä.

"Pikkasen vaisu eka erä. Toiseen parannettiin ja saatiin siihen parin maalin johto. Lopussa annettiin HPK:lle maali, mutta ihan hyvä kokonaisuus meiltä", Heponiemi tiivisti pelin.

Kärppien runkosarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua, joista kaksi ovat kotipelejä. Toiseksi viimeinen kotimatsi pelataan lauantaina, kun SaiPa saapuu vierailulle. Peli alkaa poikkeuksellisesti kello 18:00.