Kärpät voittoon kauden toiseksi viimeisessä kotitottelussa

2.3.2019

Runkosarjan voiton jo varmistanut Kärpät kaatoi SaiPan maalein 3-2.

Ottelun avauserä oli yleisöönmenevää lätkää. Pelin tempo pysyi korkeana, ja kummankin joukkueen kamppailuvalmius kävi ilmi kovana fyysisenä pelinä. SaiPa-kapteeni Ville Kohon sääntöjenvastainen kamppailu korkealla mailalla kuitenkin johti Kärppien illan ensimmäiseen ylivoimaan. Ylivoima ehti jauhaa puolentoista minuutin ajan, kunnes verkko heilahti. Shaun Heshkan viivalaukaus löysi tiensä maaliin ajassa 7:29, ja Kärpät siirtyi 1-0 johtoon. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Ville Leskinen ja Nicklas Lasu. Lisäosumia avauserässä ei nähty, joten ensimmäinen tauko käynnistyi Kärppien 1-0 johdossa.

Pääpiirteittäin ottelun avauserää hallinnut Kärpät jatkoi samoilla linjoilla myös toisessa erässä. Erän ainoaksi osumaksi jäänyt Ville Leskisen 2-0 osuma syntyi ajassa 24:12, kun Leskinen seurasi erinomaisesti ylivoimahyökkäyksestä syntynyttä reboundia ja nosti kiekon varmasti ohi erinomaista ottelua pelanneen Frans Tuohimaan. Päätöserään lähdettiin 2-0 lukemista, mutta peli oli kaikkea muuta kuin ohi.

Päätöserän puolivälin tienoilla SaiPa avasi illan maalihanansa Ville Vainikaisen kavennusosuman muodossa. Maskin takaa lähtenyt laukaus yllätti Veini Vehviläisen, ja SaiPa nousi maalin päähän. Maali sytytti SaiPan todelliseen taisteluun pisteistä, ja jopa tyhjään maaliin syntyneen Nicklas Lasun 3-1 osuman jälkeen lappeenrantalaiset taistelivat itsensä takaisin maalin päähän. Illan viimeiseksi osumaksi jäänyt Elmeri Kaksosen maali syntyi ajassa 59:22.

Kärpät nousi voiton myötä Liigan sarjataulukon piikkipaikalla 127 pisteeseen. Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun Kärpät kohtaa perättäisinä päivinä vieraskaukalossa JYPin ja Jukurit.