Kärpät aloittaa viikonloppureissunsa Jyväskylässä

8.3.2019
Kärpät aloittaa viikonloppureissunsa Jyväskylässä

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät pelaa viikonloppuna kaksi vieraspeliä, ensin tänään Jyväskylässä ja huomenna Mikkelissä. Oululaisilla on paikka kaataa JYP jo neljännen kerran tällä kaudella.

Runkosarjan ykköstilan viime viikolla varmistanut Oulun Kärpät kohtaa perjantain ottelussa jyväskyläläisen JYP:n. Kotijoukkueen kausi ei välttämättä ole sujunut kaikkien odotusten mukaisesti, mutta valmentajavaihdoksen sekä runkopelaajien esiinmarssin kautta Kärppien ilta ei varmasti ole leppoisa.

JYP on noussut pudotuspeliviivan paremmalle puolelle ja voi seuraavalla voitolla melkein varmistaa paikkansa kymmenen parhaan joukosta. Uusvanha päävalmentaja Risto Dufva on herättänyt joukkueensa pieneen kotihurmokseen, sillä helmikuusta alkaen se on jäänyt kotiotteluissa vain kerran pisteittä ja voittanut viidesti.

Kärpät lähtee otteluun selkeänä suosikkina. Se ei ole hävinnyt kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa kertaakaan ja on näin ollen maalierossa vahvempi 9-3. Viimeksi joukkueet kohtasivat tapaninpäivänä. Tuolloin Oulussa käyty mittelö päättyi Kärppien selkeään 6-2-voittoon.

Päävalmentaja Mikko Manner odottaa tiukkaa vääntöä JYP:n kotiluolassa. Kotijoukkueelle peli on monin tavoin merkityksellinen, sillä Liiga-ikoni Eric Perrin pelaa uransa viimeisen runkosarjan kotiottelun JYP-paidassa.

"Loppuunmyyty halli. Pelillinen panos on kotijoukkueelle todella iso. Varmasti tulossa intohimoinen ilta", Manner tiivistää.

Eric Perrin saa vuolaita kehuja Kärppien käskyttäjältä. Vastaavanlaisia pelaajauria nähdään todella harvoin Liigassa, jos enää koskaan.

"Käsittämättömän tyylikäs, monipuolinen ja upean uran tehnyt pelaaja", Mamba lisää.

Illan miehistössä ei nähdä suurempia muutoksia lauantain Saipa-matsista. Veini Vehviläinen aloittaa maalilla ja Tino Metsävainio palaa kokoonpanoon nelosketjun laidalle.