Kärpille pisteet Jyväskylästä - Jokinen ja Lasu tehoilivat

8.3.2019
Kärpille pisteet Jyväskylästä - Jokinen ja Lasu tehoilivat

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät haki pisteet Jyväskylästä ja on enää yhden voiton päässä runkosarjaennätyksestä. Illan sankareita olivat Jussi Jokinen ja Nicklas Lasu, mutta suurin valokeila suuntasi JYPin Eric Perriniin, joka pelasi viimeisen runkosarjaottelunsa jyväskyläläisten edessä.

Kärpät aloitti kahden vieraspelin viikonloppunsa Jyväskylässä täpötäyden katsomon edessä. Ennen kuin ottelu ehti alkaa, vietettiin juhlaseremonia niin Eric Perrinin kuin myös JYP:n vuoden 2009 mestaruusjoukkueen kunniaksi.

Ensimmäisessä erässä riitti toimintaa. Kärpillä oli heti paikkoja siirtyä johtoon, mutta verkko heilui ensiksi oululaisten päädyssä. Kun peli oli vanhentunut reilu kaksi minuuttia, JYPin Anton Stråka siirsi kotijoukkueen johtoon maalin edestä lähteneellä vedolla. Tilanteessa maalivahti Veini Vehviläinen oli menettänyt mailansa eikä pysynyt mukana laukauksessa.

Kärpät koki seuraavan takaiskun erän puolivälissä, kun Miska Humaloja blokkasi puolustuspäässä kovan laukauksen ja loukkasi kätensä. Pienen paikkailun jälkeen Humaloja jätti erän kesken, mutta tokeni seuraaviin eriin takaisin mukaan.

Vaikeudet eivät jääneet siihen. Rasmus Kupari sai erän lopulla ottelurangaistuksen mailan päällä lyömisestä, ja Kärpät joutui kestämään alivoimaa viisi minuuttia. JYP ei saanut lisäosumia, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Kärpät venytti toisella kaksikymppisellä maaliverkkoja kolmeen otteeseen. Kärpät nousi tasoihin ajassa 29:46, kun Jussi Jokinen käynnisti vastahyökkäyksen, käytti kiekon Radek Koblizekilla, joka tarjoili kiekon takatolpalle, mistä Jokisen oli helppo siirtää pikkumusta verkkoon.

Tasatilanteessa viihdyttiin vain minuutti. Lasse Kukkonen käynnisti nopean hyökkäyksen, ja JYP-pakkien nukkuessa Michal Kristof karkasi puolittaiseen läpiajoon. Mies ei lähtenyt enää syöttämään, vaan päätti itse laukoa kiekon kohti maalia. Maalivahti Eetu Laurikaiselle ei jäänyt mahdollisuuksia väkevän kudin edessä.

Syöttöpisteen saaneelle Kukkoselle tehopinna oli Liiga-uran 200. Mies lähestyy myös seuraavaa tasalukemaa, kun Liiga-pelejä hänellä on perjantain jälkeen takanaan 599.

Ajassa 36:43 JYP koki seuraavan takaiskun. Jokinen käänsi JYP-hyökkäyksen päälaelleen ja syötti Nicklas Lasun läpiajoon. Lasu niittasi kauden 10. maalinsa.

Kolmanteen erään lähdettiin 1-3-tilanteessa. JYP ei saanut kirivaihetta päälle, ei varsinkaan siinä vaiheessa, kun pirteästi jäällä koko illan harhautellut kapteeni Atte Ohtamaa laukoi kiekon häkkiin Laurikaisen sylkemästä reboundista.

Lisäosumia ei syntynyt, vaikka JYP painoikin ottelun lopussa erityisellä tarmolla. Kotiyleisö joutui pettymään, kun jäällä loppuminuuteilla viilettänyt Eric Perrin ei päässyt iskemään jäähyväismaaliaan.

Vaikka kotijoukkue kaatui, yleisö ja molempien joukkueiden pelaajat jäivät pelin jälkeen vielä pitkäksi aikaa heittämään hyvästejä Liiga-legenda Perrinille. Ottelun päätyttyä Perrin sai ystävälliset tervehdykset kaikilta Kärppien pelaajilta. Toinen liigakonkari Lasse Kukkonen kävi halaamassa vanhaa kilpatoveriaan, ja kaverukset vaihtoivat mietteitään pitkän tovin.

Kärpät pelaa historiallisesta voitosta huomenna Mikkelissä. Jos Kärpät vie vähintään kaksi pistettä Jukureilta, tekee se uuden runkosarjan ennätyksen.

Kärpät pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa tiistaina, kun Lahden Pelicans tulee vierailemaan Oulussa.