​Kärppien A-nuoret palkintosateessa – Tieksola, Niskala, Päkkilä ja Mäntymaa runkosarjan parhaita

8.3.2019
​Kärppien A-nuoret palkintosateessa – Tieksola, Niskala, Päkkilä ja Mäntymaa runkosarjan parhaita

Oulun Kärppien alle 20-vuotiaiden joukkue päätti keskiviikkona A-nuorten SM-liigan runkosarjan. Kausi oli joukkueelle todella menestyksekäs, sillä se etenee pudotuspeleihin piikkipaikalta runkosarjan voittajana.

Vahva joukkue koostuu luonnollisesti vahvoista yksilöistä. Kärpät keräsi valtavasti tunnustusta perjantaina, kun Nuorten SM-liiga julkaisi runkosarjan palkitut yksilöt.

Kärpistä palkinnot saalistivat Tuukka Tieksola, Jaakko Niskala, Eetu Päkkilä sekä luotsi Ville Mäntymaa.

Viikko sitten Kärppien edustusjoukkueessa debyytin tehnyt Tieksola pelasi huippukauden ja sai ansaitut palkinnot. Itsevarma nuorukainen voitti sarjan pistepörssin tehoilla 15+45=60 ja hänelle myönnettiin vuoden tulokkaalle kuuluva Yrjö Hakala -palkinto. Lisäksi vasta 17-vuotias laituri mahtui sarjan toiseen tähdistökentälliseen.

"Tieksolalla on laadukas luistelukyky ja taito pysyä kiekossa. Nämä ovat olleet hänen suurimmat vahvuutensa", päävalmentaja Mäntymaa kuvailee.

Jaakko Niskala lähenteli kauden aikana sarjan kaikkien aikojen plus-miinus-tilastoa. Hänen saldonsa +48 jäi vain kahden pinnan päähän sarjaennätyksestä. Joukkueen vahva puolustaja vastaanottaa kauden tehopelaajalle kuuluvan Raimo Helminen -palkinnon.

"Tehotilaston voitto kertoo, että Niskala tekee töitä molempiin suuntiin. Tuohon lukemaan päästäkseen pitää pelata järkevää peliä. Viimeiset kaksi vuotta harjoitellut todella ahkerasti", Mäntymaa kehuu puolustuksen tukipilaria.

Eetu Päkkilä oli myös ennätystahdissa, mutta historiallinen maalipörssin ykkössija jäi niin ikään kahden osuman päähän. Hänen maalisaldonsa 38 oli ylivoimaisesti kauden paras. A-nuorten SM-liigan maalitykki palkitaan Arto Javanainen -palkinnolla. Tämän päälle Päkkilä valittiin sarjan ykköstähdistökentälliseen.

"Päkkilällä on luistelu ja laukaus kunnossa. Hän on sellainen sniper-tyylinen hyökkääjä ja pystyy ampumaan ranteella hyvin. Tämän kauden aikana myös lämäri on kehittynyt", Mäntymaa kuvailee Kärppien maaliruiskua.

Päävalmentaja tuumii, että samat kaverit ovat vahvoilla myös ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä. Palkittu kolmikko antaa koko joukkueelle valtavasti itseluottamusta, kun pelit kovenevat.

"Kaikkien vahvuuksia tarvitaan myös jatkossa. He pystyvät tekemään maaleja, mutta eivät unohda puolustamisesta. Näyttävät esimerkkiä muille".

Ville Mäntymaa palkittiin A-nuorten SM-liigan parhaaksi valmentajaksi (Hannu Aravirta -palkinto). Hänen johdollaan Kärpät voitti runkosarjan yhdeksän pisteen erolla seuraavana tulevaan Espoon Bluesiin.

Kärppien A-juniorit aloittavat pudotuspelinsä 13. maaliskuuta. Vastustaja selviää viimeistään maanantaina Villi kortti -kierroksen päätyttyä.