Kärpät voittoon Mikkelissä - Runkosarjan piste-ennätys uusiksi!

9.3.2019
Kärpät voittoon Mikkelissä - Runkosarjan piste-ennätys uusiksi!

Jussi Jokinen iski kaksi maalia Jukurien verkkoon. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät lannisti Jukurit kahden ensimmäisen erän tehohetkillään. Liigan runkosarjan piste-ennätys meni murskaksi 0-6 voiton myötä.

Kärpät ei aikaillut maalinteon kanssa avauserässä, sillä kotijoukkueen verkko heilui kolmesti ennen kuin erä oli ehtinyt vanhentua edes kuutta minuuttia. Illan juhlakalu, 600. liigaotteluaan pelannut Lasse Kukkonen vastasi illan ensimmäisestä osumasta, kun konkaripuolustaja ohjasi Jari Sailion laukauksen verkon perälle ajassa 1:42. 0-2 osuma syntyi Michal Kristofin lavasta ajassa 4:36, kun Aleksi Heponiemi tarjoili ylivoimalla Kristofille erinomaisen paikan maalin edustalla. Slovakkisentteri ampui kauden yhdeksännen maalinsa terävästi suoraan syötöstä. Avauserän viimeisen osuman iski Jussi Jokinen maalin edustalta ajassa 5:12.

Kakkoserän alussa Jokinen jatkoi siitä mihin avauserässä jäi. Kauden viides maali syntyi Ville Leskisen ja Nicklas Lasun erinomaisesta esityöstä. Jokinen pääsi puttaamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin ajassa 23:45. Kärppien viides maali syntyi vain 30 sekuntia myöhemmin, kun Jasper Lindsten pääsi nauttimaan Lasse Kukkosen maukkaasta tarjoilusta. Lindstenin osuma oli Kärppien kauden 200. maali. Sami Rajaniemi antautui kuudennen kerran Tino Metsävainion edessä, kun nuori hyökkääjä työskenteli maalinedustalla kauden neljännen maalinsa arvoisesti. Metsävainio hakkasi sisään Atte Ohtamaan laukausta seuranneen reboundin.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue onnistui rakentamaan nipun maalipaikkoja, mutta kotijoukkue ei onnistunut enää tekemään ottelusta todellista taistelua. Lähimpänä lisämaaleja oli Kärpät, sillä tolpat kilisivät Jukuri-maalissa useampaan otteeseen. Päätössummerin soidessa taululla loistivat lukemat 0-6.

- Oltiin hyvin valmistauduttu, ja pystyttiin olemaan tehokkaita heti pelin alussa. Sen jälkeen pystyttiin pelaamaan fiksua, työteliästä lätkää. Eilisen pelin ja matkustamisen jälkeen tehtiin hyvää työtä, ja siitä pitää olla ylpeä, Lasse Kukkonen kommentoi illan ottelua.

Uransa 600. runkosarjaottelun tänään pelannut Kukkonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa ja myönsi, että juhlapeli antoi lisäpotkua luistimiin.

- Täytyy myöntää, että se toi pienen lisäpotkun. Itselleni on iso kunnia, että olen saanut tässä seurassa pelata nuo kaikki pelit ja vuodet. Olen saanut tehdä töitä ja jakaa tämän matkan hienojen ihmisten kanssa, Kukkonen fiilisteli pelin jälkeen.

Voiton myötä Kärpät nousi kauden 2018 – 2019 runkosarjassa 133 pisteesen, joka on uusi Liigan ennätys. Edellinen ennätys, joka oli niin ikään Kärppien hallussa, oli 131 pistettä. Kukkonen antoi kunniaa saavutuksesta joukkueen nuorille pelaajille, jotka ovat tällä kaudella nousseet suureen rooliin.

- Se on hieno asia. Voimme olla ylpeitä siitä arjen työmäärästä minkä olemme tehneet. Nuoriso-osasto on ottanut isoja askelia urillaan eteenpäin. Se on hieno asia, josta on erittäin tärkeää pitää kiinni.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina, kun Pelicans saapuu Ouluun. Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa juhlistetaan Lasse Kukkosen 600. liigaottelua ja toivotetaan tervetulleeksi takaisin Ouluun Juhamatti Aaltonen!