​Kukkosen juhlailta Mikkelissä

9.3.2019
​Kukkosen juhlailta Mikkelissä

Eilisen JYP-voiton myötä 130 sarjapisteeseen noussut Kärpät jahtaa tänään runkosarjan piste-ennätystä Mikkelissä, kun Jukurit isännöi oululaisia. Lasse Kukkonen pelaa uransa 600. liigaottelun. Kamppailu käynnistyy Ikioma Areenalla kello 17:00.

Kärpät nappasi eilen kolme pistettä mukaan Jyväskylästä tehokkaan toisen erän turvin. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner nosti esiin myös erinomaisesti pelanneen, JYP-taustaisen Veini Vehviläisen.

- Tiukka peli. JYP oli avauserässä todella hyvä, me olimme toisessa erässä tehokkaita ja kolmas oli aika tasaista vääntöä. JYPillä varmasti tulospaine näkyi jonkin verran. Me saimme Veiniltä huippupelin ja olimme tehokkaita.

Tänään tie vei joukkueen kohti Mikkeliä. Sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla majaileva Jukurit on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta orastavassa tappioputkessa oleva viikinkijoukko haluaa varmastikin päättää kautensa positiivisissa merkeissä. Kärpät on mikkeliläisten kauden kolmanneksi viimeinen vastus. Perättäisten pelipäivien pelit ovat Mannerin mukaan erinomaista valmistautumista pudotuspeleihin.

- Me haluamme päästä testaamaa osaamistamme perättäisinä pelipäivinä. Se on pudotuspeleissä tärkeää, ja me emme ole olleet tällä kaudella parhaimmillamme niissä, Manner pohti.

Kukkosen juhlailta

Kärppä-ikoni Lasse Kukkonen ylittää tänään komean rajapyykin, kun Liigan runkosarjaottelut pyörähtävät uudelle sataluvulle. Mannerin mukaan joukkue haluaa kunnioittaa Lassea valmistautumalla otteluun parhaalla mahdollisella tavalla ja jättämällä kaiken kaukaloon; ihan kuten Lasse tekee joka ikinen ilta. Mannerin mukaan Kukkosen läsnäolo on vaikuttanut suuresti myös hänen valmentajauraansa.

- En varmasti olisi valmentajana tässä nyt ilman Lassea. Olen ollut onnellisessa asemassa, kun joukkueessa on ollut tuollainen persoona johtamassa ja auttamassa valmennusta. Hän on luotettava, elää hetkessä ja käyttäytyy arvokkaasti. Voittajaluonteet syntyvät kyvystä repiä itsestään kaikki irti, kunnioittaa lopputulosta ja käyttäytyä arvokkaasti sekä voittojen että tappioiden hetkellä. Lasse on kaiken tämän ruumiillistuma.

Hermonen, Mäkelä sisään – Karvinen, Ronkainen ulos

Valmennusjohto viilaa kokoonpanoaan hienoisesti. Julius Hermonen korvaa nelosketjun laidalla Otto Karvisen, ja seiskapakin tontilta löytyy tänään Aleksi Mäkelä. Maalilla jatkaa Veini Vehviläinen.

Jukurit – Kärpät käyntiin Ikioma Areenalla kello 17:00!