Pelicans haastaa Kärpät Raksilassa

12.3.2019

Viikonloppuna Liigan uuteen piste-ennätykseen noussut Oulun Kärpät pelaa tiistaina runkosarjan viimeisen kotipelinsä, kun huippuvireessä liitävä Lahden Pelicans saapuu vierailulle. Runkosarjan toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä molemmat joukkueet ovat varmistaneet paikkansa viiden parhaan joukossa, mutta panosta silti riittää.

Tämän päiväisessä kohtaamisessa muodostetaan ennakkoasetelmia mahdollista pudotuspelisarjaa varten. Pelicans on noussut loppukauden aikana väkevästi kohti kärkisijoja ja kuuluu kotijoukkueen vaarallisimpiin haastajiin ensi viikolla starttaavissa playoffseissa. Ei ole sattumaa, että Pelicans on Kärppien jälkeen ollut Liigan ahkerin maalien tekijä, ja tästä iso kiitos kuuluu päävalmentaja Ville Niemiselle sekä joukkueen laajalle ja laadukkaalle pelaajamateriaalille. Pelicansin pistelinko löytyy poikkeuksellisesti pakistosta, kun Liigan ahkerin laukoja Oliwer Kaski on nakuttanut itselleen maittavat 18+32=50 pistettä. Nieminen ja kumppanit saivat lisää tulivoimaa kuukausi sitten, kun värikkään ja menestyneen kärppätaustan omistava Juhamatti Aaltonen palasi Lahteen. JMA tuli takaisin Liigaan ryminällä, kun yhdeksään matsiin tilille on tarttunut 12 pistettä.

Kärpillä on omat aseensa vastaamaan Pelicansin tulivoimaan. Kirkkaimpana tähtenä tuikkii kultakypärä Ville Leskinen, joka palasi lauantaina Jukurit-pelissä takaisin pistepörssin kärkeen (28+27=55). Lahtelaisten kannattaa varoa erityisesti myös helmikuun parasta pelaajaa Aleksi Heponiemeä. Nuori lahjakas laituri vastaanottaa Kuukauden pelaaja -palkintonsa tiistain ottelun alkuseremoniassa.

Illan juhlittavat eivät lopu Heponiemeen. Tiistaina osansa valokeiloista nappaa myös Kärppien ikinuori Lasse Kukkonen, joka saalisti perjantaina 200. tehopisteensä ja saavutti lauantaina 600. Liiga-pelin rajapyykin.

Kukkonen tiedostaa, että Pelicans haluaa pilata Kärppien viimeisen kotimatsin ja nimeää vierailijoiden ryhmästä vaarallisimmiksi kavereiksi muun muassa Oliwer Kasken ja Hynek Zohornan.

"Todella taitava ja vaarallinen hyökkäyspään joukkue, joka tekee samalla paljon töitä. Intohimoinen valmennuskaksikko, joka on saanut tartutettua joukkueeseen työnteon meiningin", Kukkonen kommentoi.

Kärppäikoni odottaa pitkäaikaisen joukkuekaverinsa Juhamatti Aaltosen kohtaamista. Hän muistelee Aaltosen tuoneen lisää elämää pukukoppiin sekä erityisesti maalintekotaitoa jäälle.

"Timanttiset hyökkäyspään taidot ja halu ratkaista pelejä. On varmasti tuonut paljon Pelicansiin, jäälle sekä pukukoppiin."

Kärpät ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista jokainen on päättynyt oululaisten juhliin. Viimeksi joukkueet pelasivat vastakkain tammikuun lopulla Lahdessa. Tuolloin Kärpät vei vastustajiaan maalein 2-6. Lahtelaisten nykyvire on kuitenkin juuri nyt parhaimmillaan, joten ottelusta ei varmasti tule helppo. Pelicansilla on käynnissä kunnioitettava viiden ottelun voittoputki ja Kärpillä neljän, joten toisen höyryjuna joutuu pysähtymään tiistai-illan jännärissä.

Kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun Kärppien A-nuoria edustava Tommi Järvitalo tekee Liiga-debyyttinsä, Oskar Osala palaa sairastuvalta ja Justus Annunen toimii varamaalivahtina. Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät tästä.

Kärpät - Pelicans käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun löydät kätevimmin Ticketmasterista!