Kärppien kokoonpanossa uusia kasvoja – runkosarja päättyy Kuopiossa

14.3.2019

Oulun Kärpät suuntaa torstaina Kuopioon huipentamaan menestyksekkään runkosarjansa. Päävalmentaja Mikko Manner antaa Samuel Kemppaiselle ja Kalle Loposelle Liiga-debyytit.

Tänään torstai-iltana Liigassa pelataan runkosarjan päätöskierros. Kärpät kohtaa vieraspelissä Kuopion KalPan ja pääsee pelin jälkeen vastaanottamaan pokaalin runkosarjan voitosta.

Illan kokoonpanoihin on tehty paljon muutoksia. Päävalmentaja Mikko Manner on tiiminsä kanssa nostanut kokoonpanoon kuluneella kaudella A-nuorissa hurmanneen Samuel Kemppaisen (#38) ja Mestis-seura Hermeksessä lainalla olleen Kalle Loposen (#33), joille tämäniltainen ottelu on uran ensimmäinen Suomen pääsarjassa.

"Loponen on pelannut Kokkolan Hermeksessä, joka varmisti eilen Mestiksen runkosarjavoiton. Nyt oli sopiva paikka antaa hänelle tulikaste Liigassa. Kemppainen on puolustaja, joka ei saanut vielä kunniaa avata pudotuspelikevättään A-nuorissa. He pelaavat seuraavan kerran lauantaina, joten nyt oli mahdollisuus antaa hänelle peliaikaa meidän joukkueessamme", Manner kommentoi torstain aamujäiden jälkeen.

Myös maalinsuulle on tehty muutos, kun tiistaina luukkua vahtinut Justus Annunen (#30) pelaa kauden ensimmäisen matsinsa Liigassa. Annunen on viettänyt kuluneen kauden niin ikään Hermeksessä, missä hän on saanut paljon oppia miesten sarjassa torjumisesta. Veini Vehviläinen saa huilata tänään penkillä.

Kärppien runkosarjan päätöspelit ovat onnistuneet täydellisesti. Joukkue seilaa viiden ottelun voittoputkessa ja on voittanut viimeisestä 20 pelistään peräti 17.

Tänään jännitetään lopputuloksen lisäksi Kärppien kultakypärän Ville Leskisen tilannetta, joka metsästää runkosarjan pistekuninkuutta. Kärkinimet Leskinen ja KooKoon Malte Strömwall ovat identtisessä pistemäärässä 28+27=55, mutta kaksi pistettä takana olevat Tapparan Kristian Kuusela ja HPK:n Teemu Turunen saattavat vielä sekoittaa tilannetta.

KalPa ei yllä tänä keväänä pudotuspeleihin, joten joukkue pääsee vapautunein mielin haastamaan oululaiset vieraat. Kärpillä ei ole syytä rentoutua Kuopiossa, sillä kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet tasaväkisiä. KalPa on onnistunut kaatamaan Kärpät kerran tällä kaudella, ja isännät haluavat varmasti päättää kauden vastaavanlaiseen suoritukseen.

Runkosarjan nimiinsä vienyt Kärpät pääsee pelin jälkeen valmistautumaan neljännesfinaaleita varten. Joukkue avaa urakkansa ensi viikon perjantaina, kun pudotuspelien ensimmäinen kierros on taputeltu ja avausvastustaja on selvillä.

Illan peli starttaa tuttuun tapaan kello 18:30.