Kärppien runkosarja päättyi jatkoerätappioon

14.3.2019
Kärppien runkosarja päättyi jatkoerätappioon

Kärppien huikea runkosarja päättyi kirvelevään tappioon Kuopiossa. Tulikasteensa Liigassa saivat Kärppien puolustajat Kalle Loponen ja Samuel Kemppainen.

Oulun Kärpät matkasi tänään Kuopioon päättämään runkosarjansa. Jatkoerään asti yltänyt peli loppui kotijoukkueen juhlintaan, kun lukemat merkittiin heidän edukseen 4-3 (1-1,0-0, 2-2, 1-0).

Ensimmäisessä erässä Kärppien valmennustiimi peluutti pelaajia hyvin tasaisesti, ja näin ollen debytantit Kalle Loponen ja Samuel Kemppainen saivat minuutteja mukavasti alleen. KalPa oli pirteällä päällä eikä päästänyt vieraita missään tapauksessa helpolla. Kotijoukkue iskikin illan avausmaalin, kun se pääsi jauhamaan kiekkoa hyökkäyspäässä siirretyn rangaistuksen aikana. KalPan kultakypärä Alexandre Texier löysi Lasse Lappalaisen, joka pussitti kiekon ohi maalilla torjuneen Justus Annusen.

Kärpät lämpeni pelin vanhetessa. Ajassa 12:28 oululaisten puolustaja Mikko Niemelä tulitti lämärillä kaukaa eikä KalPa-vahti Denis Godla onnistunut sitä pysäyttämään. Erässä ei nähty rangaistuksia eikä lisäosumia, joten tauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa.

2.erä

Tilanne tulostaululla pysyi samana läpi toisen erän. Molemmilla joukkueilla oli hankaluuksia päästä pelin rytmiin kiinni, kun jäähyovien saranat vinkuivat tiuhaan tahtiin. Päävalmentaja Mikko Manner ei voi olla tyytyväinen omiensa suorituksiin, kun Kärpät hankki toisessa erässä jopa kolme kaksiminuuttista. Jäähyjen takia oululaisten näkyvin pelaaja erän aikana oli maalivahti Annunen, joka teki tärkeitä pelastuksia Liiga-kautensa avauspelissä.

Kärpät pääsi kerran kokeilemaan ylivoimaa, mutta enemmänkin KalPa oli lähempänä maalin tekoa, sillä kärppäpelaajien kuviot ja syötöt eivät luonnistuneet totutulla tavalla ja kuopiolaiset pelästyttivät nopeilla vastahyökkäyksillään. Kärpiltä hankala erä, mutta tauolle päästiin silti tasatilanteessa.

3.erä

Kolmannessa erässä ei toimintaa puuttunut. KalPa aloitti sen ylivoimalla, eikä Kärppien puolustus kestänyt kotijoukkueen vahvaa alkua. KalPan Ilkka Pikkarainen kaivoi kiekon kulmaväännöstä ja syötti maalin eteen unohtuneelle Texierille, joka laukoi kiekon Kärppien häkkiin.

Kärpät vastasi tulisesti. Ajassa 45:19 Jussi Jokinen veivasi kiekon tolpan kautta sisään, ja pistepörssin kuninkuutta metsästänyt Ville Leskinen sai tärkeän syöttöpisteen. Leskinen oli tulessa myös Kärppien seuraavassa osumassa. Hän pääsi tuikkaamaan kiekon maalin edestä melkein tyhjään häkkiin, kun maalivahti Godla oli hukannut näköyhteyden pikkumustaan.

Ottelu näytti kääntyneen lopullisesti Kärppien haltuun, kun se pääsi 3-2-johtoasemassa pelaamaan ylivoimaa. Maalilamppu syttyikin erikoistilanteen aikana, mutta väärässä päädyssä, kun Mikko Nuutinen ja Jyri Junnila karkasivat alivoimalla Kärppien maalia kohti. Nuutinen syötti ja Junnila lämäsi pelin tasoihin.

Jatkoerä

Pelin ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoerästä, joka päättyi kuopiolaisten juhliin. Ottelussa aikaisemmin osunut Texier viimeisteli voittomaalin, ja näin KalPa päätti kautensa kaatamalla Kärpät lukemin 4-3.

Komeita koppeja tehnyt maalivahti Annunen torjui 18 kutia. Samaan määrään pääsi myös Godla.

Tänään Liiga-debyytin tehnyt ja itseluottavaisesti pelannut puolustaja Kalle Loponen jäi ilman tehopisteitä, mutta ensimmäinen peli Kärppien edustusmiehistössä jää nuoren miehen mieleen pysyvästi.

"Kiva oli pelata, kun jätkät tsemppasi jatkuvasti. Debyytti etenkin kärppäpaidassa oli unohtumaton kokemus", Loponen kertoo.

Loponen on viilettänyt kuluneen kauden lainalla Hermeksessä, minne hän palaa pelaamaan Mestiksen pudotuspelejä. Eilen 18-vuotta täyttäneellä puolustajalla riittää kiireitä, kun Mestis-pelien lisäksi pitäisi varautua mahdolliseen MM-kisamatkaan.

"Hermeksen kanssa pelit alkavat tiistaina. Niiden jälkeen tulee alle 18-vuotiaiden maajoukkueleiri ja mahdolliset MM-kisat.

Kärpät pääsee valmistautumaan omiin playoffseihin rauhassa, kun pelit alkavat vasta ensi viikon perjantaina. Tuleva vastustaja neljännesfinaaleihin selviää viimeistään tiistaina ensimmäisen pudotuspelikierroksen päätyttyä.