​Mikko Manner haltioissaan alkavista pudotuspeleistä

21.3.2019

Oulun Kärpät valmisteli keskiviikkona kuvioitaan kuntoon. Huomenna alkava pudotuspelisarja Tampereen Ilvestä vastaan herättää jokaisessa pelaajassa ja valmentajassa innostuneen fiiliksen, kun sarjapisteiden sijaan kentällä taistellaan mestaruusunelman säilymisestä.

Ehkä eniten playoffseista innostunut on joukkueen päävalmentaja Mikko Manner. Kärppien käskyttäjä paljasti keskiviikon harjoituksen yhteydessä, ettei ensi yönä nukuta paljoa, kun edessä on vuoden jännittävimmät pelit.

"Samanlainen fiilis kuin pikkupojalla, joka odottaa jouluaattoa", Manner kuvailee hymyssä suin.

Playoff-huuma tarttuu jääkiekkoilijoihin herkästi. Päävalmentaja kertookin, että ottelusarjojen edetessä voi joutua flow-tilaan, jolloin on muistettava ottaa rennommin ja viedä ajatukset hetkeksi pois omasta suorittamisesta.

"Pitää osata nauttia. Monesti alkaa luulemaan, että tämä on yhden miehen show, mutta tämä on koko joukkueen tarina. Nämä ovat niitä aikoja, joista voi kertoa tarinoita sitten kiikkustuolissa."

Mamba ei osaa kertoa reseptiä menestykseen, mutta uskoo luottamuksen olevan yksi tärkeimmistä ainesosista. Joukkueen arvoista kiinnipitäminen tuo lopulta parhaan mahdollisen tuloksen.

"Me luotetaan toinen toisiimme ja uskomme, että vieruskaverille pelaaminen on sitä parasta lääkettä. Sitten kun viimeinen peli on pelattu, niin meillä on mielenrauha siitä, että ollaan tehty asiat niin hyvin kuin ollaan osattu.

Manner pitää Tampereen Ilvestä erinomaisena pudotuspelivastustajana. Molemmilta joukkueilta löytyy vahva kannatus sekä kirjava historia, ja joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella todella tasaisia. Vastustajan riveistä löytyy pelottavia kavereita, jotka ovat varmasti näytönhaluja pullollaan.

"Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Ilves oli pelillisesti meitä parempi, mutta olimme hiukan onnekkaita ja maalivahdit pelastivat meidät. Viimeisimmässä olimme kenttäpelaamisessa hiukan edellä. Ilves on monipuolinen joukkue, jossa on terävä keihäänkärki. Mielenkiintoinen sarja tulossa", Manner summaa.

Kärpät – Ilves Oulun Energia Areenalla huomenna kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!