Kivihalme ratkaisi trillerin jatkoajalla - Kärpille neljännesfinaalien avausvoitto

22.3.2019

Kärpät nousi sillasta ja taisteli itsensä kahden maalin takaa voittajaksi ensimmäisessä neljännesfinaaliottelussa. Teemu Kivihalme oli illan sankari kahdella maalillaan.

Ilveksen unelma-alku

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jäljiltä hyvällä pelituntumalla varustettu Ilves oli avauserässä terävämpi, nopeampi ja vahvempi. Mike Halmon ja Juho Liuksialan osumilla vierailijat johtivat ottelua jo 0-2, kun avauserä oli vasta ylittänyt puolivälinsä. Kärpät sai potkittua koneitaan paremmin käyntiin erän edetessä, ja illan ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta ajassa 18:34. Shaun Heshkan patentoitu viivalämäri heilutti verkkoa Kärppien playoff-kevään avausmaalin merkiksi. Maaliero kasvoi kuitenkin pian takaisin kahteen, kun vieraiden Teemu Rautiainen onnistui iskemään 1-3 osuman vain 0,02 sekuntia ennen erän päätöstä. Erätauon viettoon siirryttiin videotarkastuksen jälkeen.

Merkkejä paremmasta

Toisessa erässä Kärpät näytti saavan pelin juonesta paremmin kiinni, mutta Ilves löi lisää kaasua Kärppien erän alun ylivoiman jälkeen. Kummankaan joukkueen ylivoimaviisikot eivät saa illan ottelun osalta suuria ylisanoja osakseen. Kärpät hukkasi toisessa erässä kolme ylivoimamahdollisuutta. 2-3 kavennusosuma erässä kuitenki nähtiin, kun Teemu Kivihalme pääsi iskemään Kärpät maalin päähän Radek Koblizekin ja Michal Kristofin tarjoilusta 25 sekuntia ennen erän päätöstä. Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli täysin auki.

Tasoitusmaali pitkässä tutkiskelussa – Kivihalme ratkaisi jatkoajalla

Kärpät antoi Ilvekselle kolmannessa erässä pari mahdollisuutta kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta Kärppien alivoimanelikot pitivät oman pään tilkittynä yhdessä Veini Vehviläisen kanssa. Kärpät haki vimmatusti tasoitusmaalia läpi kolmannen erän, mutta sitä saatiin odotella aivan erän loppuhetkille asti, eikä silloinkaan asia ollut niin yksinkertainen. Ajassa 59:13 syntynyt Nicklas Lasun tasoitusmaali tarkastettiin videolta kahdesti; ensin tuomareiden toimesta, ja sen jälkeen Ilves-valmentaja Karri Kiven haaston seurauksena. Kummallakin kerralla tulos oli sama; kiekko keskelle.

Jatkoerässä Ilves pääsi jälleen ylivoimalle Jussi Jokisen huitomisjäähyn seurauksena. Kärpät sai kuitenkin pakkopelin aikana leijonanosan maalipaikoista, sillä Oskar Osala löysi itsensä kahdesti läpiajosta, ja lopulta kertaalleen jo verkkoa heiluttanut Teemu Kivihalme pääsi pommittamaan illan ratkaisun. Michal Kristofin ja Oskar Osalan syöttämä maali syntyi ajssa 68:33, ja Kärpät poistui ensimmäisestä neljännesfinaaliottelusta voittajana.

Ottelusarja jatkuu jo huomenna Tampereella kello 17:00 alkavalla ottelulla.