Neljännesfinaalit käynnistyvät Oulussa

22.3.2019

Kärppien pudotuspelikevät käynnistyy tänään Oulun Energia Areenalla, kun Kärpät ja Ilves aloittavat neljännesfinaalisarjansa. Ottelu käynnistyy kello 18:30.

Reilu viikko sitten runkosarjansa päättänyt Kärpät odotteli aina kuluvan viikon tiistai-iltaan asti neljännesfinaalivastustajansa selviämistä. SaiPan kolmessa ottelussa kaatanut Ilves selvitti tiensä neljännesfinaaleihin, ja tänään luvassa on sarjan ensimmäinen ottelu. Kärppien kokeneempaan kaartiin kuuluvan Lasse Kukkosen lähestymistapa ottelusarjan alkuun on ihailtavan yksinkertainen.

- Tänään alkaa sarja, ja se kumpi saa neljä kiinnitystä menee jatkoon. Pelihän ei sinäänsä muutu mihinkään; kaksi sinistä ja yksi punainen viiva.

Kukkosen odottaa Ilveksen tarjoavan Kärpille erinomaisen haastaan neljännesfinaaleissa. Nuoret, liikkuvat ja kehittyvät pelaajat yhdistettynä erinomaiseen valmennukseen muodostavat vaarallisen yhdistelmän.

- Hyvä joukkue. Paljon urallaan eteenpäin meneviä pelaajia tulee vastaan, ja joukkue on hyvin valmennettu. Karri (Kivi) on hyvä koutsi ja hän on saanut joukkueen itsensä näköiseksi.

Pudotuspelit tiivistävät joukkueen jo nyt hektistä arkea entisestään. Seuraavat kuusi viikkoa tulevat olemaan tiukka rupeama joukkueelle, kaiken mennessä suunnitellusti.

- Tästä eteenpäin on joko välipäivä tai pelipäivä, ei kauheasti viikonpäiviä enää ole. Sellainen on meidän rytmi nyt ja se on hienoa aikaa. Ei tarvitse miettiä mitä tapahtuu ja mitä on edessä.

Ilveksen kolmessa pudotuspeliottelussa tehokkaimpana hääräsi ykkösketjun tutkapari Teemu Rautiainen – Arttu Ruotsalainen. Kumpikin summasi otteluissa tehopisteet 1+4. Ketjun kolmas lenkki Eemeli Suomi komppasi tehopisteillä 1+2. Mikko Mannerin eilen mainitsema terävä keihäänkärki on ensimmäisen kierroksen perusteella juuri sitä myös neljännesfinaaleihin lähdettäessä.

Kokoonpanoissa ei suuria yllätyksiä

Kärpät pääsee lähtemään neljännesfinaalisarjaan kokoonpanon puolesta hyvistä asetelmista. Loppukauden sairaslomaa viettävän Mika Pyörälän lisäksi sivussa on ainoastaan sairastellut Jussi Rynnäs. Kärppien ketjukoostumukset ovatkin tänään runkosarjasta tuttua kauraa.

Ensimmäinen neljännesfinaaliottelu Kärpät – Ilves käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!