Karavaani matkasi Ouluun - Kärpät ja Ilves kohtaavat kolmannen kerran

25.3.2019

Kärpät isännöi neljännesfinaalien kolmannen kohtaamisen Ilvestä vastaan ja tarvitsee enää kaksi voittoa päästäkseen neljän parhaan joukkoon. Kuumassa vireessä pelaava Nicklas Lasu uskoo olevansa viime vuotta paremmassa kunnossa.

Oulun Kärpät pelaa tänään maanantaina pudotuspelikevään toisen kotiottelunsa, kun neljännesfinaalisarja Ilvestä vastaan on suuntaamassa kolmanteen kohtaamiseen. Kärpät istuu kuskin paikalla, sillä viikonlopun tuloksien myötä se johtaa sarjaa 2-0 ja on enää kahden voiton päässä semifinaalipaikasta. Sarjan ensimmäiset ottelut ovat olleet tasaväkisiä, ja tänäänkin luvassa on tiukka kamppailu.

Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa perjantaina. Ilves oli lähellä ryöstää oululaiset, mutta Kärpät kiri dramaattisten vaiheiden jälkeen rinnalle ja jatkoerässä voittoon. Joukkueet suuntasivat lauantaiksi Tampereelle, missä Kärpät oli paremmalla jalalla liikkeellä ja vei sarjassa seuraavan voiton lukemin 0-4.

Molemmissa peleissä maalannut Nicklas Lasu oli oma energinen itsensä maanantaiaamun harjoituksissa. Hän on tyytyväinen saatuihin tuloksiin ja uskoo olevansa valmiimpi pudotuspeleihin, kun takana on viikon mittainen pelitön tauko.

Lasu painottaa, ettei sarja ole ollut ylimääräisestä levosta huolimatta helppo. Erityisesti perjantaina Kärppien pelaaminen oli hiukan poissa raiteiltaan, mutta joukkue onnistui siitä huolimatta kairaamaan voiton.

"Alku ei ollut paras mahdollinen, mutta näytimme joukkueemme tason, kun nousimme voittoon", Lasu kommentoi treenien jälkeen.

Kärppähyökkääjästä on ollut hauskaa, että Ilveksen kanssa käydyt taistot ovat olleet nopeatempoisia ja yleisölle viihdyttäviä. Pelaajistakin on mukavampaa, kun jäällä ei tarvitse ruveta jarruttelemaan.

"Jäällä tapahtuu koko ajan paljon ja nopeasti. Mieluiten pelaamme sillä tavalla kuin varovaisesti. Se on hyväksi molemmille joukkueille."

Kärppien kokoonpanoon tulee pieni muutos, kun Otto Karvinen nousee kolmosketjun laidalle Oskar Osalan tilalle. Liigan kurinpitodelegaatio tuomitsi Osalan kolmen ottelun pelikieltoon lauantain pelissä tapahtuneesta laitataklauksesta. Veini Vehviläinen aloittaa tuttuun tapaan Kärppien tolppien välissä.

Kärpät tänään:

Kärpät - Ilves käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput peliin kätevimmin Ticketmasterista.