Leskinen ja Jokinen johdattivat Kärpät kolmanteen voittoon

25.3.2019

Kärppien ja Ilveksen tulikuuma ottelusarja jatkui maanantai-iltana Raksilassa. Tasaväkinen taisto johti lopulta oululaisten 2-1-voittoon. Johtohahmot Jussi Jokinen ja Ville Leskinen niittasivat kumpikin tehot 1+1.

Ottelu sai karmivan alun, kun kiekko suhahti Kärppien maaliin jo kolmannella peliminuutilla. Kärppäkasvatti Arttu Ruotsalaisen tarkka syöttö lävisti koko kentän ja Teemu Rautiainen karkasi läpiajoon, eikä Ilves-kapteeni epäonnistunut ohittamaan maalilla venynyttä Veini Vehviläistä. Kärpät ei saanut hyökkäyskuvioitaan kohdilleen avauserässä, ja Lukas Dostal nappaili helppoja torjuntoja erätauolle asti.

Toisessa erässä kiekko pyöri jälleen Ilveksen puolustusalueella tiheään tahtiin, mutta Kärpät ei tuntunut löytävän keinoja Dostalin ohittamiseen. Tasoitukseen tarvittiin lopulta Jussi Jokisen sinnikästä luonnetta. Atte Ohtamaa yritti ohjata Ville Leskisen lähettämän kiekon häkkiin, mutta peliväline jäi pyörimään maalivahdin eteen, mistä lopulta Jokinen kävi siivoamassa sen sisään. Kärpät oli tasoituksen jälkeen lähellä seuraavaa osumaa, mutta tamperelaiset eivät suostuneet taipumaan uudelleen, joten päätöserään lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Kärpät jatkoi nousujohteista peliään kolmannessa erässä. Ajassa 43:37 Energia Areenan kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun Jokinen laukoi kohti maalia ja Leskinen kävi sivaltamassa reboundin reppuun. Kultakypärä Leskiselle osuma oli kevään ensimmäinen ja viides tehopiste. Jokinen on niin ikään yltänyt samaan pistemäärään (2+3).

Ilves haki tasoitusta vimmatusti. Vierasjoukkue pääsi pyörittämään kiekkoa Kärppien puolustusalueella, kun Ilves pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Kotiyleisön kannustuksella Kärpät selvisi kuivin jaloin ja pääsi juhlimaan tärkeää voittoaan.

Vehviläinen torjui 26 kutia ja Dostal 19. Kärppien maalivahti kuvaili illan suoritustaan varsin tavanomaiseksi ja ohjasi kunnian edessä taistelleelle puolustukselle.

"Ihan perus hyvä peli. Jätkätkin pelasivat hyvin, ja muun muassa Jasper Lindsten otti kolmannessa erässä tärkeän blokin", maalivahti kommentoi pelin jälkeen.

Neljännesfinaalit jatkuvat keskiviikkona Tampereella. Tuolloin Kärpillä on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja.