A-nuoret pelaavat finaalipaikasta huomenna

26.3.2019

Oulun Kärppien alle 20-vuotiaiden joukkue on enää yhden voiton päässä finaalipaikasta, kun se kaatoi maanantaina Lahden Pelicansin maalein 4-2 ja siirtyi sarjassa 2-0-johtoon. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Oulun Energia Areenalla huomenna.

Kärpät on marssinut A-nuorten SM-liigan pudotuspeleissä voitosta voittoon. Neljännesfinaaleissa se tiputti HPK:n 3-0 ja on onnistunut jatkamaan voittoputkeaan myös Pelicansin kustannuksella.

Joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita laajalla säteellä, kun viiden pelatun pelin jälkeen peräti 15 kärppäpelaajaa on onnistunut maalinteossa. Yksi joukkueen tehokkaimmista kavereista on ollut 17-vuotias Aku Räty tehoilla 3+3=6. Samassa ryhmässä pelaava vuoden nuorempi pikkuveli Aatu Räty on koonnut pisteet 2+3=5.

Rädyn veljekset edustavat molemmat joukkueen keltanokkaryhmää, mutta se ei ole haitannut loistavien tuloksien haalimista pätkääkään. Kulunut kausi on veljeksille ensimmäinen A-nuorten SM-liigassa, missä vanhimmat pelaajat ovat syntyneet 1997. Ikäerosta huolimatta Aku Räty tehtaili runkosarjassa komeat 45 pistettä ja pikkubroidi Aatu 31.

Rädyt kuuluvat ikäryhmissään Suomen parhaimmistoon, ja viime joulukuussa he edustivat Pikkuleijonia Sveitsissä järjestetyssä turnauksessa. Niin kuin juniorimaajoukkueissa, Kärpissä pojat ovat pelanneet usein samassa ketjussa. Kaksikolta löytyy luontaista kemiaa, joka on auttanut Kärppiä kairaamaan tärkeitä voittoja. Nuoret miehet ovat auttaneet toisiaan myös kehittymään pelaajina, eikä kumpikaan kiellä, etteikö veljellistä kilpailua olisi olemassa.

"On mukavaa, kun päästään samaan kenttään. Kemiat ovat kunnossa. Ollaan me ennenkin pelattu samassa joukkueessa, joten ei se ole uutta. Aatu on kehittynyt tosi paljon tällä kaudella, ja se puskee itseäni eteenpäin, etten päästäisi häntä ohi", Aku Räty kertoo.

Voit katsoa Rädyn veljesten koko haastattelun uutiseen linkitetystä videosta.

Kärppien ja Pelicansin tulinen semifinaalisarja jatkuu huomenna Oulun Energia Areenalla. Ottelu alkaa kello 18:30.

Pudotuspelien toisessa semifinaaliparissa kamppailevat Blues ja Sport.